Salta al contingut

Premsa

Comencen les obres de la 2a fase de milllora de l’entorn urbà de l’Escoleta El Caragol d’Oliva

Les actuacions formen part del programa ARRU de regeneració rubana del casc antic i suposen una inversió de 331.106,01 euros

L’alcalde d’Oliva, David González, acompanyat per altres membres del govern local i tècnics municipals, es va reunir ahir dimarts, 30 de juny, amb les veïnes i els veïns dels carrers Ponent, St. Pancraci i Divina Gràcia per comunicar-los l’inici de la segona fase de les obres de reurbanització de l’entorn de l’Escoleta El Caragol, i com els poden afectar dites obres.

El programa de reurbanització està inclòs dins del Programa de Foment de la Regeneració i Renovació Urbana del Nucli Antic de la ciutat d’Oliva, conegut com a ARRU. Per a la seua formalització els redactors del projecte han tingut diverses reunions amb els responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament d’Oliva per a acotar tant la delimitació com les actuacions a realitzar i els materials a emprar.

En la sèrie de reunions s’ha traslladat tant per part dels responsables polítics com dels tècnics municipals les principals demandes dels veïns de la zona respecte de l’ordenació que hauria de contindre el projecte, ja que el consistori ha estat sempre en contacte amb el veïnat i amb les associacions interessades de la zona, mantenint reunions per a recollir així els principals problemes detectats pel veïnat.

Els treballs que es portaran a cap en aquesta segona fase del projecte contemplen diversos aspectes, com la reurbanització del tram del carrer del Ponent que recau just damunt de l’Escoleta o l’eixamplament d’aquest mateix carrer, fins als 6,5 m, de manera que puguen circular vehicles, aparcar, i coexistir amb una vorera d’1,5 m. També se substituirà completament l’escala que està situada al costat de l’escoleta. Per la perillositat que té l’actual escala, se’n projectarà una nova en ziga-zaga, amb trams curts, que la fan molt més còmoda per al vianant. Al carrer de sant Pancraci es continua l’empedrat vial, per a pavimentar les voreres que no ho estan, igual que al carrer posterior al carrer dels Serrans, que es projecta pavimentar tot el vial, sense voreres, ja que no és aconsellable per la seua estretor.

A més, s’aprofita la inversió per a finalitzar o rematar determinats treballs que en la primera fase no es van poder realitzar: baranes en la vora d’un tram del carrer del Ponent, millora de l’accessibilitat del carrer de sant Pancraci i finalització de la urbanització entre l’Escoleta i la plaça.

«Des dels diversos governs que jo he presidit, sempre hem apostat per revitalitzar el nucli antic, millorar els seus carrers, i fer la vida més senzilla als residents d’aquesta zona, i així ho seguirem fent» ha assegurat David González.