Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva ha organitzat una Escoleta d’Estiu per als xiquets i xiquetes més vulnerables

L’Ajuntament d’Oliva, des del Departament de Benestar Social, ha invertit 16.000 € en el programa «Estiu en Marxa», una escoleta d’estiu específicament dissenyada per als menors més vulnerables.

El programa està dissenyat per a donar el servei de menjador social, amb menjar per emportar, al mateix temps que proposa reforçar a aquests xiquets i xiquetes en aquelles matèries escolars que per la situació del confinament s’han vist afectades i de les quals necessiten ajuda, però sense oblidar oferir-los la possibilitat de crear un espai i un temps on la diversió, el desenvolupament personal i les relacions socials siguen tingudes en compte com un valor i un dret amb tallers creatius, estimulació cognitiva, educació emocional, jocs populars, animació lectora, contacontes, musicoteràpia, expressió corporal…

«Durant aquests mesos la societat ha viscut, i viu, una situació sanitària que ha agreujat les condicions econòmiques i socials de tots i totes però més encara d’aquells col·lectius més vulnerables. Considerem que és responsabilitat de l’ajuntament donar resposta a les necessitats de qui més ho necessiten» afirma Yolanda Balaguer, regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva.

El servei d’activitats va dirigit als xiquets i xiquetes que atén, a ells o a les famílies, el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, en edats compreses entre 6 i 12 anys, i que en l’actualitat estan cursant primària. Amb un màxim de 36 participants, s’han inscrit 31 persones en total.

La durada de les activitats serà de dos mesos, de l’1 de juliol fins al 31 d’agost. El lloc de realització és a les instal·lacions del Centre de Participació Ciutadana El Pinet. L’horari de dilluns a divendres de 10.00 h a 13.00 h.

Per tal de complir amb les normes de seguretat s’han organitzat els grups en 4 espais, dividits per edats, amb una sala de contingència. En totes les sales i facilitats es disposa d’infografies sobre com llavar-se les mans, espais no autoritzats, entrades i eixides, i vies de pas. Es disposa de papereres de pedal, gel hidroalcohòlic en la sala per a cada grup a més de la senyalística de circulació entre altres.