Salta al contingut

Premsa

Oliva prepara tres canals d’accés a la mar per a esports nàutics

El canal de kite se situarà a la platja de l’Aigua Blanca, mentre que el d’esports nàutics se situarà en el límit de la platja de Rabdells amb la de l’Aigua Morta
El canal d’accés per a natació en mar oberta s’instal·larà a la platja de Terranova-Burguera
Aquests tres accessos a la mar seran lliures, públics i gratuïts, i estaran disponibles a partir del 15 de juliol
La inversió en boies d’abalisament per als tres canals puja a 7.000 euros

 

El Departament de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva ultima els preparatius per a posar a la disposició de tots els aficionats i esportistes, tres canals públics i gratuïts: un per a la pràctica del kite, un altre per a esports nàutics en general i un tercer, per a l’eixida a la mar de nadadors i clubs de natació.

Després d’uns mesos de gestió administrativa molt complicats, arran de la crisi generada per la pandèmia de la covid-19, i un dur treball del departament tècnic del consistori oliver, la Demarcació de Costes de València va aprovar el Pla d’Instal·lacions de Temporada de les platges d’Oliva, on s’autoritzen set canals d’accés a la mar per a diferents activitats, entre les quals es troben les pròpies de salvament, socorrisme i bany adaptat.

En aquest sentit, una vegada redactat i aprovat el projecte d’instal·lació de l’abalisament necessari per a delimitar els tres canals d’accés a la mar, la setmana vinent estaran disponibles. El canal per a la pràctica de kite se situarà a la platja de l’Aigua Blanca (final del Sector 5 – carrer de Sàsser), mentre que el d’accés per a windsurf, surf o paddle surf se situarà en els límits de les platges de Rabdells i de l’Aigua Morta (Séquia del Vedat)

A més, el canal per a natació en mar oberta s’instal·larà a la platja de Terranova-Burguera. Aquest accés de natació oberta a la mar, estarà obert exclusivament amb bandera verda i amb el servei de socorrisme i vigilància d’11 a 19 hores. En altres horaris es podrà utilitzar, però sempre sota l’estricta responsabilitat del nadador o nadadora que el gaudisca.

El regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Joaquín Calafat, ha assegurat que el pròxim 15 de juliol estaran en funcionament els tres canals, per a la pràctica d’esports nàutics, que seran “públics i gratuïts”. Segons Calafat, “estem fent un gran esforç per adequar la platja a les necessitats dels veïns i visitants, però cal no oblidar que hem patit una crisi sanitària que ha paralitzat l’administració durant tres mesos.” No obstant això, el regidor ha afegit que s’està recuperant el temps a marxes forçades i que l’aposta del departament pels esports nàutics és ferma i rotunda.

A més, també és important assenyalar l’esforç financer que s’ha realitzat per a fer les inversions necessàries en matèria de sanitat i seguretat i, a més, optar per la gratuïtat d’aquests accessos a la mar per a tots els aficionats i esportistes que vulguen gaudir dels esports nàutics a les platges d’Oliva.