Salta al contingut

Premsa

Oliva aconsegueix una subvenció de Labora de 192.000 euros per a contractar persones desocupades majors de 30 anys

La subvenció està emmarcada dins del programa ECOVID 2020, una iniciativa de caràcter social destinada a la contractació de persones desocupades, a conseqüència de la conjuntura derivada de la covid-19, en col·laboració amb les corporacions locals

El Departament d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament d’Oliva, a través de l’Agència de Desenvolupament local (ADL), ha obtingut una subvenció de 192.000 euros per a contractar persones desocupades majors de 30 anys.

L’objectiu d’aquest programa és donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació, especialment generada per la crisi sanitària de la covid-19. Gràcies a aquesta subvenció, entre 12 i 15 veïns d´Oliva obtindran un contracte de treball, almenys de sis mesos, per a realitzar obres, serveis d’interés general o activitats dirigides a previndre, contindre, pal·liar o mitigar els efectes de la pandèmia.

L’import de la subvenció es destinarà al finançament dels costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones contractades.

Per a l’obtenció d’aquesta subvenció, l’Agència de Desenvolupament Local ha sol·licitat la contractació de perfils tan necessaris a Oliva com aquells que realitzen tasques de suport en centres educatius, guarderies o centres de formació, verificació del compliment de les mesures COVID o desinfecció en espais públics.

Les persones interessades no hauran de realitzar cap tràmit, només estar inscrites com a desocupades en Labora. En aquesta selecció tindran prioritat aquelles persones que no estiguen percebent prestacions o subsidis per desocupació.

El regidor d’Ocupació i Empresa Joaquín Calafat ha mostrat la seua satisfacció per l’obtenció d’aquesta subvenció, ja que -ha comentat- “és molt important promoure iniciatives públiques que generen ocupació i ajuden a persones que necessiten treballar. Ara, més que mai, és necessari crear sinergies entre les diferents administracions per poder ajudar els nostres veïns”. En aquest sentit, ha volgut agrair a tot l’equip de l’Agència de Desenvolupament Local la seua implicació i esforç per aconseguir “aquesta ajuda que redundarà en benefici de tot el poble”.

Aquestes contractacions començaran a fer-se efectives en el moment que l’Ajuntament d’Oliva reba, a través de Labora, la Resolució de Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.