Salta al contingut

Premsa

Èxit rotund en la Primera Edició de la Fira del Fil d’Oliva

Materials exclusius i inèdits es van exposar en la Primera Fira del Fil d’Oliva

Amb una afluència de 500 persones entre els dos dies

La Primera Edició de la Fira del Fil d’Oliva ha estat un èxit, segons la valoració dels comerciants que hi van participar. Tant els comerciants, com les persones aficionades, van agrair a l’organització l’esforç per fer possible una Fira del Fil que apropara els dos perfils que a causa de la situació sanitària, a hores d’ara, estan distants.

En paraules de Josep Escrivà, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva, «L’objectiu de l’organització de la Fira ha estat, en tot moment, seguir donant suport a les aficionades del nostre municipi, i la rodalia, perquè puguen seguir fent la seua tasca, adaptada a les condicions, i no perdre la importància que ja ha guanyat l’esdeveniment d’Oliva

L’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil d’Oliva va exposar els treballs fets al llarg de l’any i va muntar una exposició inspirada en els tallers de costura, que es va dissenyar amb la col·laboració de botigues de l’Associació de Comerciants D’Oliva (ACCO).

«La cita amb Oliva no podia fallar. Malgrat la situació sanitària, havíem de fer una cosa que s’adaptara a les normatives. La Primera Fira del Fil ha estat un èxit, per tal com ens ha apropat material exclusiu, d’alta qualitat, que només podíem trobar-lo tot junt en les trobades de boixeteres.» Apunta Maria Tomás, presidenta de l’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil.

A la Fira, realitzada el cap de setmana passat, podia trobar-se material artesanal exclusiu i d’alta qualitat, com ara fil d’or, ventalls treballats a mà o boixets artesanals. En aquest sentit, ens va acompanyar Angel Blay, l’últim artesà d’Europa que treballa el nacre de forma manual, i va fer exhibicions de la seua forma de treballar «L’experiència va ser molt positiva, i en futures edicions m’agradaria que tornaren a comptar amb la meua presència».

«A Oliva, la tradició del fil ve de llarg, ja que el cultiu de la seda, cap al segle divuit, va sustentar l’economia de la nostra ciutat. Hi ha textos de Gregori Maians que documenten la importància del fil de seda oliver per a l’economia del regne de Fernando VI. Oliva ha d’explotar aquesta característica tan particular de la nostra història». Afegeix Josep Escrivà, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva.

La fira estava planificada per a realitzar-se els dies 24 i 25 d’octubre, en horaris partits de matí i vesprada, però atesa la recomanació de cancel·lar els actes socials, es va consensuar entre l’organització i els comerciants que participaven el tancament al mig dia de diumenge, per a acollir-se al criteri de màxima prudència.