Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta davant de la Delegació de Govern dos projectes per tal de definir un model de ciutat

Aquest matí, una delegació de l’Ajuntament d’Oliva encapçalada per la vicealcaldessa, Ana Morell, pel regidor de Planejament Urbanístic, Miguel Monzonís, i pel regidor de Turisme i Platges, Joaquin Calafat, s’han reunit a València amb la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, per tal de traslladar-li diferents propostes i projectes de futur per a la ciutat d’Oliva.

El primer projecte que han presentat a la delegada del Govern és el d’intentar aconseguir per al nostre litoral unes passarel·les elevades, de fusta, que anirien per dalt de l’actual cordó dunar per tal de protegir-lo i respectar-lo. En paraules de la vicealcaldessa de la ciutat “seria una espècie de passeig marítim elevat que aniria per dalt de les dunes des de Piles fins a Dénia sense comptar amb el nucli urbà de la platja”.

Segons han indicat els representants olivers en la reunió d’aquest matí la intenció amb projectes com aquest és “traure profit de les nostres platges naturals. Oliva ha conservat el seu litoral i ara el que pensem és que hem de crear ocupació i oci a través d’un model sostenible. I aquest és un bon exemple”.

Amb aquest projecte pioner i innovador també se solucionaria el problema que hi ha en l’actualitat a les platges d’Oliva després de grans tempestes. “Fins ara, com que la canalització dels rentapeus va per davall de les dunes, quan hi ha grans tempestes i desperfectes no podem actuar en moltes ocasions de forma urgent perquè en la zona es troba niuant l’anomenat “corriolet” que és au protegida. Amb aquesta passarel·la elevada se solucionaria el problema, ja que aquestes canalitzacions dels rentapeus anirien d’avall de les estructures de fusta” assenyalava el regidor de Turisme i Platges, Joaquin Calafat.

D’altra banda, en la reunió, els representants olivers també han traslladat a la delegada del Govern el projecte de la Delegació de Planejament Urbanístic de transformar el tram de la N332, que unix Oliva amb l’Alqueria de la Comtessa en una espècie de boulevard que serviria per a facilitar la mobilitat amb la nostra ciutat.

«Una vegada aconseguit eixa espècie de circumval·lació que ens donen els enllaços amb l’antiga AP7 i després de l’alliberament d’aquesta, volem seguir treballant en les connexions i accessos de la nostra ciutat, creant una nova entrada a Oliva molt més acord a la ciutat, més amable i accessible per a tots i que encaixe en el projecte futur de ciutat en el que estem treballant» explicava el regidor de Planejament Urbanístic, Miguel Monzonís.

La vicealcaldessa, Ana Morell, ha valorat molt positivament la reunió perquè «la Delegada del Govern ens ha traslladat que comparteix els criteris sostenibles dels dos projectes que li hem fet arribar per a Oliva.» Així mateix, Gloria Calero s’ha compromés a traslladar els dos projectes als diferents ministeris implicats per tal que puguen obtindre el finançament per a la seua execució. És molt important poder comptar amb la col·laboració de les diferents administracions per tal de poder realitzar canvis importants a les nostres ciutats.