Salta al contingut

Premsa

Continuen els cursos de l’Escola de Participació Ciutadana

La Regidoria de Participació Ciutadana inverteix en formació per a modernitzar els tràmits de les associacions d’Oliva

El Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva ha organitzat un curs, gratuït, perquè les associacions del nostre municipi obtinguen el certificat digital de l’entitat. El curs s’impartirà el 7 de novembre de 2020, de 9.30 a 13.30 hores, en el centre Polivalent. Poden participar presidents, tresorers o secretaris de qualsevol associació, degudament inscrita en el registre municipal. En estar l’aforament limitat a 25 persones, preguem que s’inscriga una persona per associació, i reserven la plaça com més prompte millor.

El regidor Josep Escrivà explica que les associacions estan vinculades a unes obligacions administratives i documentals, per tal de justificar la seua activitat i poder-se acollir a programes de subvencions, tant municipals com d’altres àmbits”.

L’article 14 de la Llei 39/2015, de l’Administració Electrònica, publicada l’1 d’octubre del 2015, obliga a totes les persones jurídiques a relacionar-se amb les Administracions Públiques a través de mitjans electrònics per a realitzar qualsevol tràmit de procediment administratiu. En aquest sentit, a l’Ajuntament d’Oliva s’està complint quasi al complet, però queden les associacions per sumar-se al canvi.

Amb aquest curs, pretenem acompanyar-los perquè obtinguen el certificat digital de l’associació i així habilitar-los perquè es relacionen de forma electrònica amb les institucions, evitant viatges a les administracions i guanyant amb seguretat”. Apunta Josep Escrivà.

Aquest curs ofereix les claus bàsiques per obtindre els Certificats Digitals que permetran a les entitats relacionar-se i fer tràmits amb els ajuntaments i altres administracions. La matèria s’impartirà per la Fundació Horta Sud, una entitat amb més de quaranta anys d’experiència al costat de les associacions.

Per a sol·licitar més informació i la inscripció poden adreçar-se al correu participaoliva@gmail.com. Les inscripcions s’acceptaran fins a esgotar les places i tindran prioritat els membres d’associacions inscrites en el registre d’associacions municipal.

L’Escola de Participació

Les iniciatives de l’Escola de Participació Ciutadana van començar en maig de 2020, impartint cursos en línia perquè els participants pogueren realitzar els tallers des de casa. Ara, amb la nova normalitat, es faran de forma presencial en la mesura del possible, sobretot en qüestions que generen tants dubtes en els gestors de les associacions, com són l’obtenció del certificat digital de l’entitat.

En maig es van impartir cursos de creació de cartells digitals, de gestió de xarxes socials i publicació en web blogs per a associacions.