Salta al contingut

Premsa

Oliva aconsegueix 480.412 euros per a posar en marxa el Taller d’Ocupació «Centelles Oliva VI»

El projecte està dirigit a 20 participants que aconseguiran el Certificat de Professionalitat amb les accions formatives del Taller d’ocupació, treball remunerat i formació.

Els alumnes es formaran en dues especialitats durant dotze mesos. També suposarà la contractació de cinc tècnics que exerciran de professors i personal directiu

Aquelles persones que vulguen participar-hi han de tindre més de 25 anys i estar inscrits en Labora

El Departament d’Ocupació i Empresa (ADL) posarà en marxa el sisé taller d’ocupació «Centelles Oliva». El Servei Valencià dOcupació i Formació (Labora) ha concedit a l’Ajuntament d’Oliva una subvenció de 480.412 euros per a dur a terme aquest projecte que compta amb dues especialitats professionals, que són Repoblacions Forestals-Activitats auxiliars en conservació i Instal·lacions-manteniment de jardins i zones verdes.

En total, 20 alumnes podran realitzar aquest taller d’ocupació al llarg de dotze mesos (equivalent a 1.920 hores de formació) amb un contracte remunerat per a la formació i l’aprenentatge. El taller també suposarà la contractació de personal tècnic i docent com ara la persona directora, dues persones professores (una per cada especialitat) una persona professora de suport, i un auxiliar administratiu.

A partir d’ara totes les persones que vulguen participar-hi han de sol·licitar cita al seu espai Labora per a poder comprovar si estan inscrits amb els codis corresponents per poder ser inclosos dins d’aquesta oferta. Una vegada es conforme la llista corresponent, una comissió tècnica baremarà les sol·licituds per poder entrar a formar part del taller.

Per tant, les persones interessades hauran d’estar inscrites prèviament com a demandants d’ocupació en Labora. De la mateixa forma, les persones que ho sol·liciten hauran d’estar registrades en les especialitats d’activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes (codi AGAR0309), repoblacions forestals i tractaments silvícoles (codi AGAR0208), activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (codi AGAO0106) i instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (codi AGAO0206).

L’alumnat destinatari del programa haurà de complir els requisits mínims següents: tindre vint-i-cinc anys o més, ser desocupat, és a dir persona demandant d’ocupació no empleada, registrada en el Labora, i complir els requisits establerts en la normativa d’aplicació per a formalitzar un contracte per a la formació i l’aprenentatge. Tindran la consideració de col·lectius prioritaris: dones, en especial víctimes de violència de gènere; persones amb discapacitat; persones en situació de risc/exclusió social; persones majors de 55 anys; persones amb baixa qualificació i persones en atur de llarga durada.

Segons el regidor d’Ocupació i Empresa, Kino Calafat, «l’objectiu principal del taller és millorar l’ocupabilitat de persones en l’atur a Oliva, a través del projecte de millora de la vegetació natural i condicionament d’espais». A més, Calafat ha insistit en la importància de «millorar la qualificació professional de la persona beneficiària, i alhora afavorir l’aprenentatge d’un ofici que facilite la seua inserció laboral».

D’altra banda, també es realitzarà la contractació de cinc professionals que formaran part de l’equip directiu, docent i de suport: direcció, professorat, per cada especialitat i també de suport, i una d’administració. En breu s’informarà les persones interessades a formar part de l’equip directiu dels terminis i la documentació que caldrà aportar.

Des de l’any 2014, Oliva ja ha realitzat cinc tallers d’ocupació amb els quals es garanteix a l’alumnat/treballador la realització d’un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge.