Salta al contingut

Premsa

Inici campanya reciclatge vidre al sector hostaler

La campanya de Recollida i Reciclatge de vidre als locals hostalers de la ciutat d’Oliva s’ha iniciat amb el repartiment de 60 cubetes als establiments que ho han sol·licitat prèviament. D’aquesta manera, els locals que participen en la campanya disposaran d’un cub amb rodes, amb sistema Ale-hop, per facilitar-los el transport i bolcat dels envasos de vidre en els diferents contenidors adaptats específicament a aquest sector i que estan instal·lats a la via pública.

«Amb l’inici d’aquesta campanya es procedirà, en els pròxims dies, a la instal·lació de 25 nous contenidors, tipus iglú, de reciclatge de vidre que incorporen el sistema Ale-Hop a diferents zones de la ciutat. Aquests nous contenidors se sumen als 161 ja existents a la localitat» assenyalava el regidor d’Obres i Serveis, Vicent Santacatalina.

La iniciativa va començar el passat mes d’octubre, amb una primera fase, a través d’un treball de camp pel qual es van realitzar enquestes a més de 120 establiments de la ciutat. Aquestes enquestes tenien com a objectiu informar de la campanya, i detectar les necessitats dels hostalers per tal de facilitar-los el reciclatge dels residus d’envasos de vidre.

El sector d’hostaleria i la restauració és fonamental per incrementar els quilos d’envasos de vidre dipositats en els contenidors, ja que consumeix el 48% dels envasos de vidre. «Per aquesta raó, és important informar els hostalers de la importància de realitzar una correcta separació dels envasos de vidre en origen» assenyalava el regidor Vicente Santacatalina.

Els contenidors de vidre situats als carrers, serveixen per recollir únicament els envasos de vidre: ampolles, pots i flascons que es consumeixen en el sector i en les llars. Hi ha altres materials, com poden ser la ceràmica o altres tipus de vidre (plats, gots, vidres de finestres , etc.), que en tenir una composició diferent de la del vidre dels envasos, han de ser dipositats a les deixalleries dels pobles i ciutats.
Dades de reciclatge de vidre a Oliva

Aquesta campanya també servirà per seguir elevant els quilos de residus d’envasos de vidre dipositats en els contenidors d’Oliva. Segons les últimes dades relatives al 2012, els ciutadans de la localitat van reciclar un total de 562.229 quilos d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 20 quilos d’aquest material. Respecte a la taxa de ràtio per contenidor, Oliva se situa en una mitjana de 175 habitants per contenidor, amb els 161 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats a la ciutat que hi ha actualment.