Salta al contingut

Premsa

Oliva acull el primer cinefòrum amb curtmetratges “Mostra’t LGTBI»

Per primera vegada tindrà lloc el Mostra’t Oliva Especial LGTBI, un cinefòrum amb la projecció de curtmetratges que reflecteixen la diversitat afectiva sexual, familiar i de gènere. Tindrà lloc en la Biblioteca de l’Envic, a les 19.30 h, el pròxim divendres dia 6 d’abril, amb entrada lliure i gratuïta.

“El Mundo Entero”, “Terapia de Choque”, “Mai”, “Eurofan”, “No soy Él” i “Nosotros” són els curtmetratges que es projectaran en aquest Cinefòrum LGTBI organitzat pel departament de Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Oliva, l’associació cultural Poliqroma i la web www.comunitatgay.com.

 

La Biblioteca de l’Envic d’Oliva acull, el pròxim divendres dia 6 a les 19.30 h, el primer cinefòrum de temàtica LGTBI que se celebra a la ciutat: Mostra’t Oliva Especial LGTBI. Un cinefòrum, d’entrada lliure i gratuïta, amb la projecció de curtmetratges que conten històries que reflecteixen les realitats de la diversitat afectiva sexual, familiar i de gènere. L’entrada és lliure i gratuïta.

Una activitat organitzada pel departament de Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Oliva, l’associació cultural Poliqroma i la web www.comunitatgay.com, que ha estat presentada aquest matí en roda de premsa per part del regidor de Benestar Social i Igualtat, Àlex Salort i el vicepresident de l’associació Poliqroma, David López. L’objectiu és mostrar les realitats de les persones LGTBI mitjançant els curtmetratges i el posterior debat al voltant de les temàtiques tractades en les obres, que són: l’amor entre dues xiques lesbianes, estereotips al voltant de l’homosexualitat, pressió i rebuig social i familiar, adopció per part d’una parella homosexual i la transsexualitat infantil.

El regidor de Benestar Social i Igualtat, Àlex Salort, ha assenyalat en roda de premsa que “és important tractar el tema de la diversitat. És una realitat de la nostra societat i hem de començar a conscienciar la societat en el respecte en matèria de diversitat d’identitat de gènere, afectiva, sexual i familiar”. Una aposta cultural per “contribuir a la visibilització de les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, i així, avançar cap a la igualtat en la diversitat, mitjançant creacions audiovisuals que esdevenen una eina perfecta per mostrar les diferents realitats LGTBI”, com ha afegit Salort.

El vicepresident de l’associació cultural Poliqroma, David López, ha avançat els curtmetratges que es projectaran en el primer cinefòrum de temàtica LGTBI “Mostra’t Oliva”. Una selecció que, segons López, “reflecteix tota la diversitat del col·lectiu LGTBI des de diferents punts de vista i ens serveixen per obrir el debat al voltant de totes eixes realitats”. A més, es tracta de curtmetratges que han sigut reconeguts en diferents Festivals de cinema i amb actors i actrius de trajectòria destacada, com és el cas de Loles León, Isabel Ordaz o Julián Quintanilla

El cinefòrum començarà amb el curt “Terapia de Choque”, del director Salvador Martos i protagonitzat per l’actriu Isabel Ordaz, seguit per “El Mundo Entero”, un curtmetratge dirigit i protagonitzat per Julián Quintanilla junt a l’actriu Loles León. Ambdós curtmetratges exposen històries de rebuig social i familiar per raons d’orientació sexual.

S’inclou també “Nosotros”, de la productora de Gandia MagicB Produccions i dirigit pel jove Borja Morant. Aquest curt ha estat el guanyador de la primera edició del concurs “Mostra’t” en la categoria de curtmetratge, celebrat l’any passat. Ens conta cóm li va canviar la vida a una dona de 62 anys després de conéixer un matrimoni format per dos homes que volen adoptar una xiqueta.

L’equip acudirà al cinefòrum per parlar sobre el seu treball i el missatge que han volgut transmetre.

El cinefòrum es completa amb altres tres curtmetratges: “Mai”, dirigit per Marta González que mostra les reaccions de tres veïnes d’un poble amb l’arribada d’una parella de dues xiques; “No soy Él”, dirigit per Xoan Bregua i produït per Sandra Guedev, que ens conta la lluita d’una menor transgènere per viure tal com s’ha sentit sempre; i “Eurofan”, dirigit per Roberto Pérez Toledo, que tracta sobre els estereotips que envolten el col·lectiu LGTBI amb una història que no és un drama, és un eurodrama.