L’exposició, d’entrada lliure, es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 15 hores i els dissabtes de 10 a 13 h.
L’excel·lent acolliment que ha tingut l’exposició ha impulsat a la Tourist Info a ampliar aquesta exposició, passant dels 10 exemplars de l’inici als 16 que es poden admirar avui dia
Oliva, a 3 de setembre de 2018. Des del passat 6 de juliol, data en què es va inaugurar l’exposició permanent ‘Bonsai, l’obra d’art en viu’, han sigut nombrosos els visitants que s’han acostat al pati de l’Oficina de Turisme de la ciutat, situada en el Passeig Lluís Vius s/n (al costat del Mercat Municipal).
Aquesta exposició, realitzada per l’artista olivense Antonio Pellicer Llorca, es va estrenar amb 10 arbres bonsais, alguns dels quals, es calcula que tenen entre 50 i 80 anys d’antiguitat. A més, aquestes xicotetes obres d’art estan acompanyades d’una col·lecció de Suiseki, belles peces de decoració i companyes dels nostres bonsais i una mostra de la categoria Mamen, miniatures d’aquests arbres, entre els quals es troben, algunes oliveres, un freixe, un om xino i un del terreny, un magraner mexicà i un juníper pertanyent a la família dels xiprers.
L’excel·lent acolliment que ha tingut l’exposició ha impulsat a la Tourist Info a ampliar aquesta exposició, passant dels 10 exemplars de l’inici als 16 que es poden admirar avui dia com una figuera de més de 80 anys, i una murta, espècie autòctona valenciana que ha sigut criada per l’artista des de la llavor. Segons l’artista Antonio Pellicer: «cada arbre és com un fill al qual cal cuidar amb afecte, paciència i coneixement encara que és cert que sempre hi ha algun que et crida més l’atenció».
A més, i segons ha assenyalat Antonio Pellicer, a Oliva hi ha molta afició a aquest art i per açò, “ens estem plantejant la possibilitat d’organitzar un club i un taller d’amics del bonsai a petició del públic que ve a visitar l’exposició”.
La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera ha animat a tots a visitar ‘Bonsai, l’obra d’art en viu’, ja que “a més de passar una estona molt agradable, és una estupenda manera de conéixer i ampliar coneixements sobre aquest art japonés d’origen mil·lenari”.