La fira ha complert més que satisfactòriament els objectius previstos, com són principalment els d’atraure a visitants a Oliva del mercat turístic interior, en temporada baixa, per contribuir a desestacionalitzar el turisme i fomentar la divulgació de coneixements científics i despertar l’interés educatiu entre els seus estudiants i tot el públic visitant, així com oferir formes d’entreteniment i oci alternatius.
L’organització ha valorat molt positivament la resposta del públic, més de 8.000 persones han visitat la fira, amb públic no només d’Oliva, sinó també dels municipis veïns.
Dels professionals, 50 persones entre expositors i familiars han pernoctat en Oliva i al voltant d’un centenar de professionals de tot l’Estat espanyol han visitat la fira.
La III Fira de minerals, fòssils i gemmes d’Oliva, ha presentat enguany una rèplica científica, exacta i a mida real d’un fòssil de l’esquelet de Tiranosaure Rex. És el segon més gran del món amb una mida de 12 m x 4 m. A més a més, també ha comptat amb una maqueta de la col·lecció de Miguel Angel Vives, empresari local que té en projecte una parc lúdic lligat a la naturalesa amb maquetes de dinosaures a escala real.
A més de l’exposició del Tiranosaure Rex, s’han desenvolupat tallers per muntar maquetes de fusta de les diferents espècies de dinosaures.
De forma continuada s’han passat audiovisuals sobre la història dels dinosaures: evolució i extinció, on menuts i grans han pogut descobrir els coneixements sobre aquests vertebrats del Juràssic.
Una exposició sobre minerals, del fotògraf i col·leccionista de minerals Paco Mayor, ha decorat les parets del recinte.
A més Oliva ha premiat amb 18 peses úniques de fòssils i pedres, als visitants.
Fa tres anys que Oliva aposta per transmetre els coneixements científics i despertar l’interés educatiu entre els seus estudiants i tot el públic visitant. El pressupost de la fira d’enguany ha rondat els 4 mil euros.
La Fira de minerals d’Oliva està estratègicament situada entre dues grans fires professionals, la Fira de València i la Fira de Sant Vicent de Raspeig, això fa que col·leccionistes i diferents col·lectius dedicats al món de la mineralogia, juntament amb l’esforç organitzatiu que està fent el municipi d’Oliva, posicione la fira de la nostra ciutat com un referent dintre del sector. Associacions com L’Associació Mineralògica de Sant Vicent del Raspeig (AMPSVR) i la Societat Valenciana de mineralogia de València, han recolzat el projecte des del principi.