Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva presenta al·legacions al projecte de traçat “Connexió Sud Oliva”

L’Ajuntament d’Oliva, a instància de l’Alcaldia, ha presentat al·legacions al projecte de traçat “Connexió sud d’Oliva. Fase 1 de la Variant de la Safor”. Aquesta és la solució que va plantejar a Oliva el Ministeri de Foment atesa la impossibilitat econòmica d’afrontar la construcció del traçat sencer de la variant de la Safor i que consisteix a la construcció d’un accés d’entrada i eixida a l’autopista en la part sud d’Oliva.

 

El que es pretén amb aquest projecte és construir un enllaç, per desviar el trànsit rodat, que connecte l’autopista (aproximadament a l’altura del cementeri) amb la carretera N-332 (amb un altra rodona, aproximadament a l’altura de l’Hostal del Tardà), que al mateix temps servirà per connectar, en el futur, l’accés als polígons industrials Jovades, sector 4 i 17 industrial, i els nous vials a les platges.

 

Les al·legacions presentades a aquest projecte per part de l’Ajuntament d’Oliva estan condicionades a l’alliberament de l’autopista “ja que si no és així no té cap sentit construir este accés. El que pretenem és que el Ministeri de Foment allibere totalment, o almenys de forma parcial, l’AP7 entre Ondara i Xeresa” assenyalava l’alcaldessa en funcions, Ana Morell.

 

Des de l’ajuntament es planteja que s’ha d’obtindre, abans que l’expedient d’obres vaja endavant, un compromís ferm per part del Ministeri de Foment que este tram d’autopista s’alliberarà de peatges “ja que si no fóra així el traçat proposat es podria entendre com una trampa per tal d’aconseguir una major recaptació”.

 

Des de l’Ajuntament d’Oliva s’han presentat tres al·legacions dins dels terminis establerts (documents adjunts).