Segons ha anunciat la tinent d’alcalde d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana, es beneficiaran un total de 24 persones desocupades i es formaran en dos especialitats durant sis mesos. També suposa la contractació de sis tècnics que exerciran de professors. Es tracta del segon taller d’ocupació consecutiu que rep Oliva, després de més de dotze anys sense rebre’n cap.
La regidora d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana, i la cap del Departament d’ADL de l’Ajuntament d’Oliva, Mª José Chavarría, han anunciat aquest matí en roda de premsa l’inici, el proper 16 de novembre, del segon Taller d’Ocupació Centelles Oliva del qual es beneficiaran 24 persones desocupades de la nostra ciutat.
Segons ha assenyalat la regidora, “l’objectiu principal del taller és millorar l’ocupabilitat de persones en l’atur a Oliva, a través del projecte d’intervenció, posada en valor, i millora paisatgística del parc públic de la muntanya de Santa Anna, així com la millora i el condicionament dels parcs i els jardins situats en l’àmbit dels barris del Raval, del Pinet i de Gerreria”. Igualment, són també objectius generals del projecte:
– Conservar i millorar el medi natural (millora de l’entorn natural i qualitat mediambiental i millora de l’accessibilitat i mobilitat)
– Posar en valor els recursos naturals (promoció econòmica: creació d’ocupació i oportunitats i millora de les infraestructures de l’entorn i serveis locals)
– Conservar i restaurar la coberta vegetal
El taller compta amb dos especialitats professionals, que són Treballs Forestals i Infraestructures de Jardins.
El projecte té un pressupost total de 259.338,14 euros, dels quals l’Ajuntament d’Oliva aporta 39.560,14 euros i el SERVEF 219.778,56 euros. Està adreçat a un total de 24 persones desocupades, 12 per especialitat, que gaudiran d’un contracte de formació i d’aprenentatge al llarg de sis mesos, remunerat des del primer dia.
La finalitat és la de millorar la qualificació professional de la persona beneficiària i afavorir-ne l’aprenentatge d’un ofici que facilite la seua inserció laboral. De fet, el taller d’ocupació també compta amb un Pla d’Acompanyament a la Inserció, que es durà a terme al llarg dels tres mesos posteriors a la realització del taller. També suposarà la contractació de tècnics que exerciran de professors.
El Programa de Tallers d’Ocupació es configura com un programa mixt d’ocupació i formació, cofinançat pel Fons Social Europeu, que té per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades incloses en els col·lectius a què va dirigit, mitjançant la realització general i/o social, que possibiliten als alumnes treballadors la realització d’un treball efectiu per mitjà del contracte per a la formació i l’aprenentatge que, juntament amb la formació professional ocupacional rebuda, en procure la qualificació professional i n’afavorisca la inserció laboral.