El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, i el director de l’Escola Andantino, Carmelo Sena, han presentat la III Trobada Nacional de Guitarra Suzuki, que tindrà lloc a Oliva els dies 23 i 24 d’abril. El Conservatori Professional de Música Josep Climent acollirà unes jornades adreçades a famílies vingudes de tot Espanya, i que culminaran amb dos concerts gratuïts al Teatre Olímpia.
Què és el Mètode Suzuki?
Shinichi Suzuki va ser un violinista i pedagog musical japonés que, en cert moment de la seua vida, es va adonar que tots els xiquets, siga la que siga la dificultat de la seua llengua materna, arriben a parlar-la tard o prompte. Aleshores, per què no ensenyar-los música pel mateix procediment? Suzuki va demostrar que qualsevol persona té un talent musical susceptible de ser desenvolupat amb una educació adequada. D’aquesta forma, els xiquets són capaços d’aprendre el llenguatge de la música i expressar-se a través d’un instrument.
El mètode Suzuki inicia els xiquets en l’ensenyament musical als tres anys, començant amb instruments en miniatura, i fomentant la participació dels pares. Un ensenyament integral que utilitza la música com a mitjà per a desenvolupar habilitats socials, motrius i sensitives. L’èxit d’aquesta metodologia ha portat a la seua adopció arreu del món i, aquest cap de setmana, es posarà en pràctica a Oliva.
III Trobada Nacional de Guitarra Suzuki
Per tercer any consecutiu, el conjunt del professorat que imparteix el Mètode Suzuki de Guitarra a tot Espanya es reuneix al voltant d’un curs adreçat a alumnes vinguts de tot l’estat. Les jornades, centrades en l’aprenentatge i la convivència de les famílies, tindran lloc dissabte 23 i diumenge 24 d’abril al Conservatori Professional de Música Josep Climent, que acollirà classes col·lectives i individuals, xerrades per a mares i pares, i tallers de música i moviment.
El regidor de Cultura i Música ha destacat l’especial significació d’aquesta convocatòria, ja que “Oliva serà la primera ciutat valenciana a acollir aquest esdeveniment musical, de caràcter estatal, que ha celebrat les seues anteriors edicions a Sallent (Barcelona) i El Vendrell (Tarragona)”.
La trobada comptarà amb la participació del professor Elio Galvagno, “adaptador del Mètode Suzuki a la guitarra, amb una llarga trajectòria com a docent, investigador, i creador, que ha estat el president de l’Institut Suzuki Italià des de la seua fundació, el 1994, fins al 2006”, ha explicat Sena.
La programació del curs inclou dos concerts dels quals podran gaudir tots els públics, tant les famílies inscrites com tots aquells interessats en la música.
D’una banda, el mateix dissabte dia 23, a les 19.30 hores, al Teatre Olímpia, amb entrada lliure, hi haurà un concert de música antiga a càrrec de Dolce Rima. Aquest grup valencià conjuga música i poesia del Renaixement i Barroc espanyols, i del Seicento italià, apropant-nos així a la cultura dels segles XVI i XVII. El coordinador del curs ha assenyalat que “les dues integrants d’aquesta formació oferiran un concert pedagògic orientat per al gaudi en família, en què explicaran els instruments amb els quals treballen i les cançons que interpreten, tot apropant aquest tipus de música a totes les edats”.
La trobada culminarà diumenge dia 24 amb el concert de la Jove Orquestra Guitarra Suzuki d’Espanya (JOGSE), a les 12.30 hores, al Teatre Olímpia amb entrada gratuïta. Alumnes, pares i professors mostraran el resultat del treball realitzat durant el curs interpretant obres clàssiques i populars. Escrivà i Sena han estés la invitació a tots aquells que els agrade la música, “ja que és una oportunitat inigualable per a gaudir d’una autèntica orquestra de guitarres a Espanya, formada per més de 50 membres, i a més des d’edats tan primerenques”.
Per últim, el regidor de Cultura i Música, i el director de l’Escola Andantino, han traslladat el seu agraïment a la direcció, claustre docent i AMPA del Conservatori Professional de Música Josep Climent, “per cedir les instal·lacions del centre a l’efecte de desenvolupar les jornades a satisfacció en les seues aules i auditori”.