Mónica Morera amb Ana Borrás, i Vicenta Sanchis amb Cesc Alborch han estat els protagonistes d’aquesta tercera edició del Concurs Amateur de Pebrera Farcida d’Oliva.
La tercera edició d’aquest Concurs Amateur de Pebrera Farcida d’Oliva presentava enguany una important novetat i és que es podia participar, i així es va animar a fer-ho als concursants, en parella, és a dir, obrint les portes al fet que xiquets i xiquetes de la ciutat ajudaren a elaborar el plat que anaven a presentar a concurs al costat dels seus majors, ja foren familiars o amics, convertint d’aquesta manera el concurs en una cita intergeneracional.
Les primeres classificades en aquest concurs han estat Mónica Morera Morera que ha participat al costat de la seua filla Ana Borrás Morera. Ella es dedica a temes administratius en una notaria i per tant no és professional de la gastronomia, tal com es demanava a les bases del concurs. Ens confessa que “és la primera vegada que participe en aquest concurs i el secret per a l’elaboració de la pebrera ha estat fer-li cas a tots els passos que ma mare m’ha anat ensenyant i que el fet d’apuntar-me al concurs ha estat l’excusa perquè ma mare em donara la recepta”. També ens ha comentat que tots els productes que portava la seua pebrera han estat comprats en el Mercat Municipal de la ciutat. Per la seua banda, Ana ens comentava que estava participant del Taller de Coques quan ha sentit el seu nom com a guanyadora del concurs. Ambdues, mare i filla portaven fets per elles una enganxina en les seues samarretes amb la imatge d’una pebrera d’acord amb el concurs. La segona classificada ha estat Vicenta Sanchis Pizarro que participava al costat de Cesc Alborch Verdú, i ha presentat una pebrera que no ha deixat indiferent el jurat.
Hem de destacar que el nivell de les pebreres presentades enguany ha estat molt alt, de notable podríem dir, i que el jurat ha estat al voltant de dues hora deliberant per prendre una correcta decisió. Recordem que el jurat d’aquesta edició el formava quatre persones amb criteri gastronòmic reconegut; José Colomar, xef en el Restaurant Gloriamar de Piles, Pedro García, periodista gastronòmic, Júlia Salort, d’Oliva, és blogger amb una pàgina relacionada amb la gastronomia, i César García, crític gastronòmic de Tripadvisor entre altres mèrits.
Cada participant en aquest concurs, només pel fet de presentar el seu plat, ha rebut un detall tant pels participants júnior com per als adults, que consistia en un barret de cuina per als menuts i un lot de dos productes del mercat per als majors. Amés, els segons classificats han rebut també un certificat i una medalla que acredita el seu segon lloc en el concurs i han rebut xecs per valor de 50€ per gastar en les parades del Mercat, així com dues entrades per Terra Natura. Per a les primeres classificades, a més del certificat i la medalla, i les entrades per Terra Natura, han estat guardonades amb xecs de compra per valor de 100€ per utilitzar-los també en les parades del Mercat Municipal.
Tant la regidora delegada de Turisme, Mireia Morera, com l’alcalde de la ciutat, han volgut donar les gràcies als membres del jurat per la seua col·laboració en aquesta edició, així com als i les participants pel seu esforç. David González ha destacat que “aquesta edició ha començat a caminar cap a l’objectiu que es vol perseguir que és donar a conèixer cada vegada més aquest plat”. Per la seua banda, Morera ha destacat que “aquest any s’ha apostat pel canvi i per fer el concurs de manera intergeneracional i només veient el vincle que s’ha creat entre menuts i majors a l’hora de participar crearà segur un precedent i el concurs seguirà celebrant-se per parelles durant els pròxims anys”. I és que cal destacar que en aquesta ocasió hi ha hagut gent que s’ha quedat en llista d’espera per participar en el concurs perquè ha despertat molt interès.
Per matisar, el barem sobre el qual ha treballat el jurat hem de dir que s’han centrat en els següents valors: el sabor, la textura, el punt de l’arròs, la fidelitat a la recepta tradicional i la presentació del plat.