Salta al contingut

Premsa

La mediació ambiental, al voltant de la colònia de falcies que nidificava en el mur de l’església del Rebollet, arriba a un acord

S’han instal·lat 49 caixes nius en la part superior de l’edifici del Mercat Municipal

Una colònia de falcies històrica que nidificava en el mur lateral de l’Església del Rebollet es va veure afectada per les obres de restauració d’aquest edifici, realitzada en diverses fases amb una subvenció de la Diputació de València durant els darrers anys.

Cada any s’executava una fase que coincidia amb l’etapa de nidificació d’aquesta espècie. Durant dos anys s’han paralitzat les obres per tal que no es veiera afectat el cicle de reproducció d’aquesta colònia. L’any passat es va iniciar un procés de mediació ambiental entre dues parts. D’una banda, agents ambientals que custodien el patrimoni ornitològic i d’altra els responsables de la restauració, que pertanyen al patrimoni eclesiàstic.

El resultat de les mediacions va finalitzar la passada setmana, amb un acord fonamentat en una resolució de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, la qual plantejava que els nius de colònia es podrien eliminar de la façana de l’església, sempre que es prengueren mesures compensatòries.

Les mesures que es van aprovar en la darrera reunió de mediació estableixen que les caixes nius s’instal·larien en la façana del Mercat Municipal.

La regidora de Medi Ambient, i coordinadora de la mediació ambiental, Imma Ibiza, ha assenyalat que avui han finalitzat els treballs d’instal·lació de les caixes nius per a la nidificació de les falcies. “Un altre dels acords va ser convertir un problema en una oportunitat, és a dir, aquest punt servirà per a sensibilitzar a la gent en la importància de la supervivència de les falcies que, a més a més, funcionen com a controladors de plagues com els mosquits”. S’espera que la colònia de les falcies torne a nidificar a partir del mes de març que és el seu període de reproducció.