El projecte es donarà a conéixer en una jornada el dimecres, 15 de març, al Centre Polivalent
La ciutat d’Oliva s’ha adherit, recentment, a la xarxa de Ciutats Amigables de la Gent Gran que impulsa en l’àmbit mundial l’Organització Mundial de la Salut a instàncies de la delegació de Gent Gran de l’Ajuntament d’Oliva.
«El projecte que iniciarem a la nostra ciutat, després d’haver-nos adherit a la xarxa, pretén incorporar la perspectiva de l’envelliment poblacional en la planificació de les àrees d’actuació municipal. No es tracta tant de fer, sinó de pensar. Planificar i dissenyar des de la perspectiva de les necessitats de les persones grans beneficiarà a la població en general, no tan sols a la població gran» explicava la regidora de Gent Gran, Yolanda Pastor.
Es tracta d’un projecte internacional per fomentar que les ciutats es preparen per a adaptar-se a l’envelliment demogràfic. Oliva vol preparar la ciutat per a totes les edats, convertint-la en una ciutat més amable, més saludable, més participativa, més integradora, més accessible, més segura i que siga font de promoció de l’envelliment actiu.
A la Comunitat Valenciana participen sis ciutats en aquest projecte, Castelló de la Plana, Llíria, Nules, Torrent, València i Oliva. La iniciativa de ciutats amigues es fonamenta en dos pilars, la voluntat del govern de la ciutat per identificar i desplegar les millores en els diferents camps d’actuació municipal, i la participació de la comunitat, principalment per les persones grans.
Durant els dies 15 i 16 de març l’Ajuntament d’Oliva rebrà la visita dels tècnics de l’IMSERSO i del CEAPAT (Centre de Referència Estatal d’Autonomia Personal i Ajudes Tècniques), per tal de recolzar el projecte a la ciutat d’Oliva. Es realitzaran dues sessions de treball, una destinada a fomentar la participació en el projecte de la gent gran de la ciutat, i una sessió destinada als tècnics municipals implicats en les àrees de treball del projecte multisectorial que afecten a la vida de la ciutat, com ara aspectes socials, econòmics, urbanístics i d’accessibilitat, vivenda, transport, espais a l’aire lliure, seguretat, comunicació, accés a la informació,…
El projecte es troba en la fase de diagnosi i planificació, per tal d’elaborar un pla d’acció que es preveu posar en marxa durant l’any 2018.
Més informació:
www.ciudadesamigables.imserso.es/imserso_01/ciudades_amigables