Salta al contingut

Premsa

Teatre, tradicions i animació lectora: eixos de la programació cultural de tardor

L’oferta destaca per la seua qualitat, amb continguts diversos i accessibles per a tots els públics, com ara el Cicle ‘Rebombori’, la celebració del 9 d’Octubre i el teatre faller

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, Enric Escrivà, ha presentat hui la programació cultural per als mesos d’octubre i novembre. Teatre, tradicions, animació lectora, música i exposicions configuren una graella amb una vintena llarga d’activitats organitzades amb el propòsit de definir un programa ampli per a totes les edats i gustos.

En el capítol d’arts escèniques, i en paral·lel a la continuació de l’Escola Municipal de Teatre, els Serveis Culturals consoliden la seua aposta pel teatre valencià i en valencià: hi haurà fins a sis propostes de teatre professional que es complementaran amb un total de cinc produccions amateurs. Del 6 al 27 d’octubre, arriba a l’Olímpia la 3a edició del Cicle de Teatre infantil ‘Rebombori’ amb una atractiva oferta per a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys. En l’apartat local, i des del 21 d’octubre, la Federació de Falles d’Oliva presenta la 18a edició del Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’, en què quatre companyies optaran a fer-se un lloc al 5é Certamen ‘aMat’ de Teatre amateur. La companyia SaludARTE continuarà l’oferta escènica amb “La teta lisa”, espectacle programat per la Regidoria de Salut Pública amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama. Finalment, el 10 de novembre, la Falla Conservatori apropa fins a Oliva el darrer muntatge de Farfullit Teatre, “Dekia. Una entrevista de treball”.

Pel 9 d’Octubre, seguint amb la iniciativa començada fa dos anys, es posarà èmfasi en les tradicions més nostres. Oliva festejarà el Dia dels Valencians amb un programa lúdic que combina danses, cercaviles, concerts i lectures poètiques. Hi haurà la 5a Festa Estellés amb l’actuació d’Arrop i tallaetes, un mercat tradicional amb productes de la terra i l’acte central dedicat a Jaume I.

Com una de les principals novetats, el regidor ha anunciat la programació d’una jornada lúdica al barri de Sant Francesc per afavorir la participació del seu veïnat en la vida cultural del poble. El dissabte, 28 d’octubre, es podrà gaudir d’una ruta teatralitzada pels indrets més reconeguts de la zona, d’una visita didàctica al rajolar i de tallers pràctics per a tota la família.

En el capítol de Biblioteques, hi haurà la presentació del número 8 de la ‘Revista de la Safor’, editada pel CEIC Alfons el Vell. També l’espectacle “Bestial” amb la companyia Troba-Dós, la festa final del Repte Lector Estiu 2017 i la Nit de por a la Biblioteca amb l’Escola Municipal de Teatre. En novembre, es repetiran activitats consolidades com són l’Hora del Conte, el Club de lectura Tamarit i els contacontes en anglés, que en aquest curs impartirà l’acadèmia Helen Doron English Oliva, especialitzada en classes d’anglés per a xiquets i adolescents. Paral·lelament, el Servei de Biblioteques reprén les seues jornades de formació d’usuaris adreçades a l’alumnat d’Infantil, Primària i Secundària dels centres docents.

Completen la programació les exposicions temporals als museus Casa de Maians i Etnològic, destacant al novembre la mostra fotogràfica d’Àlex Oltra “Aziza. El paper de la dona al Poble Sahrauí” de l’Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí (ACAPS la Safor); les projeccions d’òpera i ballet al Teatre Olímpia, i les activitats organitzades per diferents associacions locals: entre altres l’Artístico-Musical i Coral Santa Cecília.

El regidor de Cultura ha posat en relleu l’esforç dels Serveis Culturals, de Biblioteques i la Xarxa de Museus per oferir una programació cultural de qualitat, diversa i accessible, i ha agraït als col·lectius participants “les seues ganes d’aportar, col·laborar i ajudar-nos a posar en valor la cultura del poble”.