Salta al contingut

Premsa

Jornada de Portes Obertes en el parc de l’Hort de la Bosca, per mostrar la restauració paisatgística del Taller Centelles

La Regidoria d’Ocupació i Empresa ha organitzat aquest dijous, 7 de juny, una jornada de portes obertes en l’emblemàtic parc de l’Hort de la Bosca, per donar a conéixer l’actuació de Restauració Paisatgística desenvolupada pels Tallers d’Ocupació Centelles III i IV. Una intervenció que s’ha dut a terme durant 18 mesos, de 2017 i 2018, gràcies a dos subvencions de 338813,62 euros de la Conselleria d’Economia que han permés reciclar i formar a 20 treballadors desocupats, dirigits en els treballs per un equip de 4 persones.

La regidora d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana, ha manifestat que el projecte suposa “la recuperació i millora d’un espai mediambiental clau en la ciutat perquè els olivers puguen gaudir i sentir-se orgullosos del seu parc”. Segons ha explicat, “els ciutadans podran endinsar-se en la natura i passejar sota un bosc de ribera, amb uns nous recorreguts que permeten una millor observació de la flora i fauna més autòctona”. A més, “s’han creat noves zones de pícnic i descans, s’ha millorat l’espai dels jocs infantils i el visitant també disposarà d’una sèrie de plafons interpretatius amb tota la informació del parc al seu abast”, ha assenyalat.

Els integrants del Taller d’Ocupació Centelles III i Centelles IV han treballat en el condicionament i recuperació d’un ecosistema que per diverses causes estava quasi abandonat i en situació de deixadesa en els últims anys i que, amb aquesta intervenció, torna a recuperar tot el seu valor.

La intervenció ha permés la creació de dos espais diferenciats com són d’una banda un jardí urbà i d’altra un jardí per a la flora i la fauna. En la primera zona el visitant passejarà entre parterres de color i un jardí efímer. A més els més menuts trobaran una remodelada zona de jocs. En la segona àrea, la que voreja l’estany, hi trobarà un bosc típic de ribera on s’ha intentat actuar el mínim possible respectant les espècies autòctones. S’han plantat espècies vegetals autòctones, quasi sense manteniment posterior, ni consum hídric, a excepció de la fase d’implantació. A més, s’ha recuperat l’estany, amb una neteja a fons i implementant tot un jardí aquàtic amb espècies vegetals autòctones que beneficien l’ecosistema i alhora oxigenen l’aigua.

El projecte també incorpora noves zones de pícnic amb taules, bancs per al descans i la contemplació de la natura, el tancament de la zona de jocs infantils, el tancament perimetral de totes les zones verdes per tal de protegir les espècies plantades, i l’obertura de nous camins per l’interior del parc per tal de fer-lo més accessible.

La jornada de portes obertes per informar dels treballs de restauració començarà a les sis de la vesprada amb activitats per als més menuts i a partir de les 19 hores es farà una presentació de tota l’actuació paisatgística amb la intervenció de l’alcalde, David González, la regidora d’Ocupació i empresa, Rosana Miñana, i Miguel Angel García, en representació del Taller Centelles.