Salta al contingut

Premsa

Al voltant de 900 alumnes participen a la 3a Setmana de la Ciència d’Oliva

Aproximadament 900 alumnes han participat de les jornades científiques, realitzades el 7 i 8 de febrer al Centre Polivalent, organitzades pel Departament d’Ocupació i Empresa i pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva.

Són les terceres jornades que tenen lloc a Oliva. Alumnes de batxiller i de graus superior de cicles formatius, d’un total de nou centres de la Safor i la Marina Alta, han assistit a les conferències impartides per professors universitaris; Martí Dominguez, ens va parlar del repte de divulgar; Manel Perucho, la conferència del qual no ha deixat indiferents a molts/es alumnes, més aviat ens va deixar molt preocupats a tots… quanta vida li queda al planeta Terra?

També ens va acompanyar Lucia Hipólito, que ens va explicar el resultat dels experiments que s’estan fent, experiments que relacionen el dolor amb les drogues i el sexe; ens va explicar com funciona la dopamina en mascles i femelles.

El cicle d’economia tampoc no ens va deixar indiferents; Víctor Almonacid va posar l’exemple d’administració electrònica com a ferramenta democràtica. La responsabilitat dels governants és posar a l’abast dels ciutadans eines per poder accedir a tota la informació de caràcter municipal. La transparència en la governança és una nova manera de fer gestió municipal.

Després Juan José Lliso i Claudia Bosi, ens feren una aplicació pràctica de com generar noves idees per a crear un negoci basat en el sector agroalimentari i posaren com a exemple pràctic l’empresa «Tarongina Dolceria»

La finalitat de les conferències que es programen és apropar als joves a la universitat, despertar-los curiositats, i possiblement, dubtes sobre quines són les disciplines acadèmiques que més els agradaria estudiar o sobre com encarar el seu futur.

Les jornades, emmarcades dins de la 3a Setmana de la Ciència, perseguixen crear un espai de formació i informació. i generar un debat entre alumne-professor al voltant de la disciplina exposada.

Per últim, Víctor Almonacid va impartir una excel·lent conferència sobre administració electrònica als funcionaris municipals. Ens trobem davant d’una situació de canvi en la forma d’organitzar l’administració, i en la forma d’afrontar les noves lleis, les quals empoderen als ciutadans, democratitzen la informació i la posen a disposició dels ciutadans. Tots aquests canvis impliquen un nou concepte d’organització del treball i informatització dels sistemes.

«Afegir el gran èxit de l’Exposició «Fotciència 15″, cedida pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), en la que tots els alumnes que varen poder participar i gaudir de les imatges que la natura manifesta de forma diària» assenyalava la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza.