Les jornades estan obertes al públic en general i abordaran aspectes de màxima actualitat en l’àmbit educatiu
La regidora d’Educació, Maria Josep Llorens, acompanyada per Carmen Fuster, regidora d’Educació de Gandia, el vicedirector de l’IES Veles e Vents, Paco Escolano, i Chelo García, tècnica de l’Ajuntament d’Oliva, han comparegut en roda de premsa per presentar les IV Jornades Socioeducatives de la Safor-Educació inclusiva i convivència escolar, que se celebraran els dies 10 i 11 de març a l’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV i al Centre Polivalent d’Oliva. Unes jornades comarcals fruit d’un treball col·laboratiu entre diversos organismes i institucions, com ara els ajuntaments de Gandia i Oliva, a més de la Conselleria d’Educació i el Cefire, entre d’altres.
Durant les jornades s’abordaran temes com la neurociència i prevenció de la violència; com erradicar l’absentisme escolar i augmentar l’interés per estudis superiors; investigació i innovació educativa de gènere; i el procés de transformació cap a enfocaments inclusius i interculturals.
Es tracta d’unes jornades no només pensades per al professorat sinó que estan obertes a públic en general i a qualsevol tipus de col·lectiu interessat en l’àmbit de la inclusió i la convivència.
La regidora d’Educació d’Oliva, Maria Josep Llorens, ha destacat que es tracta de la quarta edició d’aquesta iniciativa. «El món de l’educació és inquiet per naturalesa i aquestes jornades pretenen implicar totes les persones afectades. No cal ser docent per a participar, tots podem opinar i hem d’aconseguir que tots els àmbits de la societat s’impliquen en els processos educatius.»
«Educar és cosa de tots i creant aquests espais de debat i reflexió podem millorar els processos educatius en un moment de canvi en què s’han d’abordar reptes com la digitalització o la intel·ligència artificial que generen incertesa sobre el camí que s’ha de seguir» assenyalava la regidora d’Educació de Gandia, Carmen Fuster.
Paco Escolano, vicedirector de l’IES Veles e Vents ha explicat que les jornades naixen gràcies a la inquietud dels centres docents. «Els continguts de les jornades són molt interessants, ja que abordarem les diferents temàtiques des del prisma de què diu la ciència sobre l’educació. La llista d’experts de què disposarem és molt significativa i de qualitat.»
Finalment, Chelo García, tècnica del Gabinet Psicopedagògic Municipal d’Oliva, ha convidat a la ciutadania en general a participar en les jornades. «Esperem comptar amb AMPAs, familiars i pares durant els dos dies. El programa és potent i aportarà moltes coses als assistents sobre temes de màxima actualitat, i sempre basats en aspectes científics.»