Salta al contingut

Premsa

Oliva acull una de les seus de les universitats estacionals que organitza la Universitat de València

Les universitats estacionals -promogudes per la Universitat de València- se celebren enguany a 20 seus, tot garantint la presència en totes les comarques, malgrat la crisi sanitària

Oliva acull per primera vegada una d’aquestes activitats al Centre Polivalent

El Centre Polivalent acull el pròxim, 25 de novembre, la 1a edició de la Universitat Estacional d’Oliva que tractarà al voltant d’“Educació, Convivència i Ciutadania”. A conseqüència de la covid-19, les places presencials són limitades, tot i que, també es podrà seguir la jornada en línia, a través de l’enllaç http://mediauniweb.uv.es/universitatestacional. En qualsevol dels casos les persones interessades han de realitzar la corresponent inscripció a través del web http://projeccio.uv.es. L’acte inaugural està previst a les 17.30 hores.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, presenta aquesta activitat fruit de l’estreta col·laboració amb l’Ajuntament d’Oliva, la Diputació de València i Caixa Popular.

La jornada pretén aportar informacions i estímuls per al treball pedagògic de les comunitats educatives, i altres instàncies d’actuació de la política socioeducativa municipal” assenyalava la regidora d’Educació, M. Josep Llorens.

En aquesta ocasió, moment inaugural de la Universitat Estacional d’Oliva, s’han volgut dedicar les sessions a l’anàlisi de les estretes relacions entre educació, convivència i ciutadania, tractant de posar en relleu la important aportació que des del camp educatiu pot prestar-se a situacions, oportunitats i pràctiques que incideixen en una millor fonamentació d’una societat democràtica, i en la preparació per a una ciutadania responsable i compromesa.

Aquesta jornada és una iniciativa gratuïta i oberta al públic en general, que compta amb la participació d’especialistes de la Universitat de València de la Psicologia i l’Educació. A la jornada d’Oliva assistirà la Rectora de la Universitat de València Maria Vicenta Mestre.

La Universitat de València, fidel al seu compromís amb el territori i la societat local valenciana, impulsa aquesta acció acadèmica, lligada a la formació, la investigació i la transferència del coneixement.

Les universitats estacionals -una iniciativa promoguda per la Universitat de València (UV)- mantenen el 2020 el repte de celebrar, per primera vegada, 20 edicions, garantint la seua presència a totes les comarques del territori, tant de l’interior com del litoral, per la qual cosa s’han hagut d’adaptar a les especials circumstàncies creades per la crisi sanitària del coronavirus.

Al llarg de l’últim trimestre de l’any es desenvoluparan les sessions de les 17 universitats estacionals que no ho van poder fer en les dates programades a conseqüència de l’estat d’alarma. Excepcionalment, enguany, deixaran d’al·ludir al cognom que les situava en una determinada estació de l’any i es concentraran en una sola estació -la tardor i, a més, generaran entre elles uns nous vincles, en agrupar-se al voltant de quatre àrees temàtiques: ‘Patrimoni Històric i Cultural’; ‘Innovació Territorial’; ‘Educació i Benestar Social’; i ‘Biodiversitat i Paisatge’.

La UV, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, fidel al seu compromís amb el territori i la societat local valenciana, ha impulsat aquesta acció acadèmica, que organitza amb els ajuntaments de cada localitat i en col·laboració amb la Diputació de València i Caixa popular. L’objectiu de les universitats estacionals és promoure el debat al voltant d’un tema monogràfic vinculat a la singularitat de cada territori, tenint en compte la seua particular idiosincràsia, història i cultura, sota la coordinació d’un especialista en la matèria.

Les jornades, gratuïtes i obertes a la ciutadania de qualsevol edat, se celebraran aquest any complint totes les mesures de seguretat anti-COVID i amb la particularitat que seran semipresencials, precisament per les limitacions imposades per la crisi sanitària el que, lluny de constituir un obstacle, es convertirà en una oportunitat, en incrementar les possibilitats d’assistència, ja que les persones interessades a participar en qualsevol dels temes de debat, podran fer-ho presencialment o de manera telemàtica, sense necessitat de desplaçar-se, siguen on siguen, seguint les sessions en streaming. La UV facilitarà les inscripcions a través del web http://projeccio.uv.es i proporcionarà el corresponent certificat d’assistència en tots dos casos.