Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta les conclusions de l’estudi sobre la situació actual de l’agricultura al municipi

Hui, dimarts dia 24 de novembre, a les 19.00 h, tindrà lloc la presentació dels resultats i conclusions de l’estudi sectorial i diagnosi actual de l’agricultura d’Oliva, un treball encarregat a una consultoria per a la fixació de línies estratègiques per al manteniment i millora de l’entorn agrari. La ponència es retransmetrà en directe en el canal de YouTube de l’ajuntament.

L’objectiu de l’Estudi Sectorial és consolidar i facilitar la “continuïtat” de l’activitat agrària, inclús la recuperació de les parcel·les ermes i abandonades per a la millora del paisatge i de l’entorn, facilitant la implementació de projectes generadors de llocs de treball i la valoració de l’agricultura municipal, amb tot el que això comporta.

«Des de la Regidoria d’Agricultura som molt conscients de les dificultats que travessa el sector. Estem treballant per consolidar l’agricultura com a motor econòmic i aquest estudi ens marcarà les línies concretes de treball i serà una ferramenta potent per a implementar noves formes, mesures i metodologies que impulsaran la nostra agricultura i ajudaran als nostres agricultors.» Assenyalava el regidor Miquel Doménech.

En la jornada de participació, que va tindre lloc el passat més de juliol, es va presentar per part de l’equip redactor de l’estudi la metodologia usada per a establir la diagnosi. Les línies generals de la metodologia han sigut les enquestes a persones relacionades amb el sector, la zonificació general d’agents i la detecció d’informadors clau.

A causa de la situació de pandèmia, no s’ha pogut realitzar la segona jornada de participació, que tenia l’objectiu de presentar a la ciutadania els resultats de les enquestes realitzades en la primera i identificar els actors específics. Aquesta circumstància s’ha suplit amb entrevistes a informadors clau per tal de reforçar els coneixements sobre la problemàtica i les possibles solucions.