Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta les conclusions de l’estudi sobre la situació actual de l’agricultura al municipi

El dimarts 24 de novembre, va tindre lloc la presentació dels resultats i conclusions de l’estudi sectorial i diagnosi actual de l’agricultura d’Oliva, per al manteniment i la millora del sector agrari.

L’acte el va presentar el regidor d’Agricultura Miguel Doménech, que va donar pas a Hector Carrió, enginyer agrònom i coordinador-redactor de l’estudi. L’objectiu del document és fixar les línies estratègiques per a la reactivació del sector primari, la preservació de l’espai agrari del municipi i la seua sostenibilitat.

«Aquest estudi de diagnosi és una primera pedra d’una gran paret; continuarem treballant perquè l’agricultura d’Oliva siga sostenible en tots els aspectes», ha assegurat el regidor d’Agricultura, Miquel Doménech.

La primera part del document mostra la situació actual de l’agricultura a Oliva, i se centra en la problemàtica de les parcel·les abandonades. Malgrat la situació, Oliva continua tenint una gran superfície dedicada al cultiu de la taronja, i l’estudi mostra que hi ha motius i oportunitats per a la reactivació del sector.

Entre les fortaleses que el nostre municipi presenta per al desenvolupament de l’agricultura es troben la localització estratègica del municipi, l’estructura de reg existent, la possibilitat d’introduir nous cultius, l’experiència dels nostres agricultors, i el potencial de la població jove per a prendre el relleu.

«La diagnosi ens aporta moltes dades útils que ens permetran definir millor les actuacions estratègiques futures, i també ens confirma que les que hem encetat van pel bon camí. Gràcies a la col·laboració de la Conselleria i a la predisposició dels nostres agricultors, ens hem avançat en alguns aspectes que van més enllà del municipi, com és la lluita integrada contra les plagues que afecten el camp. Oliva és part activa en la recerca d’alternatives més sostenibles per a combatre les plagues», ha declarat Miquel Doménech.

«L’agricultura és un motor econòmic, i en aquest context de crisi és més important que mai apostar per la seua supervivència i pel seu progrés. El següent pas que donarem, en aquest sentit, des de la Regidoria d’Agricultura és la contractació del Pla Estratègic de Desenvolupament del Sector Agrari. És important que aquest pla estratègic arreplegue el màxim consens polític possible perquè siga realment útil i s’execute independentment del partit que governe. Per la meua part, posaré tot l’esforç perquè siga així, i confie que la resta de partits de la corporació també ho faran», ha afegit el regidor.

«Mentre es treballe el pla estratègic, no estarem parats. Hi ha qüestions evidents que s’han d’abordar i millorar, com ara la xarxa de camins rurals. En aquest sentit faré tot el possible perquè el departament dispose de més recursos i per aprofitar-los al màxim», ha conclòs el responsable d’Agricultura.

Podeu veure l’acte de presentació en el següent enllaç: youtu.be/x7Pi7GlZFNs?t=1287

Podeu descarregar les diapositives projectades ací: https://bit.ly/3qjPaWR