Salta al contingut

Premsa

Tornen a Oliva les «Llegendes del Pinet»

El Servei Municipal de Biblioteques, dintre del seu cicle d’animació lectora, convoca una nova edició d’aquesta ruta literària a través del Raval d’Oliva.

El Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, l’Escola Municipal de Teatre i diverses associacions veïnals han unit esforços per a organitzar per tercer any consecutiu la lectura dramatitzada de les famoses «Llegendes del Pinet».

El pròxim dissabte 23 de gener, a les 10.30 h, i des de les portes de la Biblioteca Tamarit, se seguirà l’habitual itinerari pels barris del Raval i Pinet, escenari de les llegendes que van ser recopilades per Doménec Morell.

Les llegendes del Pinet formen part de la tradició oral d’Oliva. Són històries transmeses de pares a fills que formen part del patrimoni cultural, lingüístic i afectiu d’Oliva, pertanyents al barri del Raval, habitats pels moriscos fins la seua expulsió, i on la seua herència està present a la memòria col·lectiva en el lèxic, els costums o la gastronomia.

Enric Escrivà, regidor de Cultura, Música i Biblioteques, ha convidat els veïns del barri i també els de la resta del poble a participar d’aquesta activitat, que ha aconseguit mantenir viva la flama de la cultura popular olivera, alhora que serveix d’homenatge tant al barri del Raval com a la figura de Doménec Morell.

B_LLEG PINET DINA5 BB_LLEG PINET DINA3