Salta al contingut

Premsa

Oliva celebra la Junta Local de Seguretat amb la presència del subdelegat del govern

Entre els nombrosos aspectes tractats, destaquen la ratificació del Protocol de mesures de protecció de les víctimes de violència masclista, el Protocol d’assistència de la Guàrdia Civil en matèria d’informació automatitzada i el dispossitiu de seguretat de Moros i Cristians a Oliva, festa declararada dInterés Autonòmic i a les platges. La darrera Junta de Seguretat Local es va celebrar el passat mes d’octubre de 2015.

L’alcalde d’Oliva, David González, i el Subdelegat del Govern en València, Juan Carlos Valderrama, han presidit este matí la Junta Local de Seguretat on s’han tractat nombroses qüestions d’interés per a la tercer tinent d’alcalde, Pepe Salazar, així com el Tinent de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Oliva, el comisari de la Policia Nacional de Gandia, l’Intendent de la Policia Local d’Oliva, un representant de la unitat adscrita a la Policia Autonòmica i la representant de la Delegació de Govern de la Unitat de Violència de Gènere, Maria Ángeles Merino.

La reunió ha durat prop de dos hores i s’han tractat els punts següents:

-Ratificació de l’acord per establir el protocol d’actuació i coordinació entre la Guàrdia Civil d’Oliva i la Policia Local d’Oliva per a la protecció de les víctimes de violència masclista.

-La implementació de nous protocols d’actuació entre la Guàrdia Civil i la Policia Local d’Oliva amb l’objectiu de millorar la seguretat ciutadana i la situació del municipi d’Oliva en l’àmbit de la seguretat vial urbana.

-El Protocol d’assitència de la Guàrdia Civil en matèria d’infromació automatitzada, addicional a l’acord de col·laboració entre el Ministeri de l’Interior i l’Ajuntament d’Oliva en matèria de Seguretat.

-La planificació de la seguretat als actes festius, a la Festa de Moros i Cristians (Festa d’Interés Autonòmic) i el dispositiu a les platges del municipi al llarg de la temporada d’estiu.

-Informació al voltant del Pla d’Acció Municipal contra el Risc d’Inundacions (PAMRI) que ha elaborat l’Ajuntament d’Oliva.

-Fer difusió de l’APP “alertcops” que permitix als ciutadans remetre alertes als cossos de seguretat de forma directa.

-Continuar amb la implementació del Pla Director de millora i convivència en els centres educatius de la Comunitat Valenciana a Oliva.

-S’ha realitzat un balanç en matèria de seguretat al camp i també de les mesures per tal d’acabar amb la prostitució a la N-332 (han augmentat per 5 les denúncies).

-Altres assumptes relacionats amb la seguretat a la ciutat d’Oliva.