Salta al contingut

Premsa

El Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Creu Roja per a la temporada de platges 2017 treballa ja de forma ininterrompuda fins al 15 de setembre

L’operatiu disposa d’importants millores respecte a l’any passat

El servei en els períodes de juny i setembre, que en anys anteriors comptava amb una posta sanitària a la plaça d’Europa, s’ha ampliat amb la posta sanitària auxiliar del carrer de Jacomart. En els mesos de juliol i agost el servei s’amplia amb dos nous punts de vigilància, que se situaran a la platja de l’Aigua Morta i a  la Platja de les Deveses.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera, destaca que «aquestes millores suposen un augment considerable de la vigilància i, per tant, de la seguretat dels banyistes a platges de gran afluència. Això, a més, contribueix a millorar la imatge turística de la nostra ciutat i la qualitat dels nostres serveis. Aquestes accions de millora suposen un increment respecte al servei prestat l’any passat de prop de 29.000 euros. En total es destinaran 292.000 euros a aquesta campanya, davant els 263.000 de la passada temporada.»

El servei de Salvament i Socorrisme a les platges d’Oliva per al segon període de la temporada 2017 funciona ja de forma ininterrompuda amb un important augment de les dotacions i millores en el servei. El servei es presta d’11 del matí a 7 de la vesprada.

El servei actual de vigilància en els períodes de juny i setembre disposa d’una posta sanitària a la plaça d’Europa, que es fa càrrec del litoral municipal des del nord de la Platja de Terranova-Clotal, amb límit al terme municipal de Piles, i pel sud fins a la fi de la Platja de l’Aigua Blanca urbana. La dotació la conformen un coordinador de platges, un responsable de posta sanitària, un conductor de quad, un socorrista acompanyant en quad, un patró de moto nàutica i un socorrista de moto nàutica. Aquest servei s’ha ampliat amb la posta sanitària auxiliar del carrer de Jacomart (Platja de l’Aigua Morta), que es fa càrrec del litoral municipal des de l’inici nord de la platja de Rabdells fins a la fi pel sud de la platja de les Deveses, amb límit a Dénia. La dotació en recursos humans d’aquesta posta auxiliar la conformen un responsable de posta, un conductor de quad, un socorrista acompanyant en quad, un patró de moto nàutica, un socorrista de moto nàutica i un socorrista.
Durant els mesos de juliol i agost la vigilància a les platges de la ciutat es distribueix de la següent manera:
– Platja de Terra-Nova-Clotal: un punt de vigilància amb dos socorristes
– Platja de Terra-Nova-Burguera: un punt de vigilància i una posta sanitària auxiliar. Cinc socorristes.
– Platja de Pau Pi: Tres  punts de vigilància i una posta sanitària central. La dotació la conformen sis socorristes, un responsable de posta sanitària, un conductor de quad, un  socorrista acompanyant de quad, un  patró de moto nàutica, un socorrista de moto nàutica i un socorrista.
– Platja de l’Aigua Blanca Urbana: un punt de vigilància i una posta sanitària auxiliar. Cinc socorristes
– Platja de Rabdells: Dos punts de vigilància amb quatre socorristes
– Platja de l’Aigua Morta: S’incrementen de dos a tres els punts de vigilància i es compta amb una posta sanitària. Es passa de quatre a sis socorristes i la dotació la conformen un responsable de posta sanitària, un  conductor de quad, un socorrista acompanyant de quad, un  patró de moto nàutica, un  socorrista de moto nàutica i un socorrista.
– Platja de les Deveses: S’incrementen d’un a dos els punts de vigilància, i passa de dos  a quatre socorristes a la zona.

Realitzades aquestes millores en el servei, la Regidoria de Platges de l’Ajuntament d’Oliva continua treballant per assolir, en els anys vinents, la vigilància total dels gairebé nou quilòmetres de costa que té el municipi. Actualment ja en són vuit els quilòmetres de costa que disposen de servei de vigilància i socorrisme.