Salta al contingut

Premsa

Medi Ambient col·labora amb un projecte de marcatge de la colònia d’agrons/garses a la Marjal

La Regidoria de Medi Ambient ha col·laborat amb el projecte de marcatge de la colònia d’agrons/garses dut a terme al parc natural de la marjal de Pego-Oliva, juntament amb uns 20 voluntaris procedents de diferents poblacions de València i Alacant.

La sessió de marcatge va estar coordinada sota la direcció de tres anelladors experts en la matèria. Als pollets se’ls va posar una anella de PVC de lectura a distància que provenen de l’Estació Biològica de Doñana, on centralitzen les dades que s’arrepleguen. Això permetrà que la gent puga llegir el codi des de lluny i poder obtenir informació dels llocs per on passa. Les espècies objecte de marcatge van ser agró roig, garseta blanca, esplugabous, oroval i picaport.

D’aquestes espècies, dos es troben catalogades com a vulnerables segons el Catàleg Valencià d’Espècies Amenaçades (ORDRE 6/2013, de 25 de març). Es van marcar un total de 32 individus.

«Amb aquest estudi es pretén conéixer els moviments que fan les espècies migratòries al llarg del seu viatge de tornada a l’Àfrica, i quan retornen, l’any que ve, a les nostres terres per reproduir-se. A més a més, ens servirà per a espècies residents, conèixer quines són les zones humides emprades per alimentar-se, dormir, etc.» assenyalava la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza.

En estes tasques han col·laborat els Ajuntaments d’Oliva (Regidoria de Medi Ambient) i de Pego, el col·legi San José de la Montaña d’Oliva i l’empresa d’educació ambiental Magic&Nature.