Salta al contingut

Premsa

La Nit dels Museus torna el 18 de maig, amb música i plena d’activitats familiars

La Xarxa de Museus de l’Ajuntament d’Oliva s’afegeix, per tercer any consecutiu, a la celebració europea de la Nit dels Museus

El regidor de Museus destaca com a principal novetat la participació de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva

“La nit del divendres 18 de maig, la cultura museística envairà els carrers del centre històric d’Oliva”. Així s’ha presentat oficialment la Nit dels Museus, que arriba enguany a la seua tercera edició amb un extens programa d’activitats gratuïtes i pensades per a tots els públics.

Des de les 7.30 de la vesprada, els museus Arqueològic, Etnològic, Casa de Maians, i de l’Actor Vicente Parra obriran les seues portes a tot un seguit de propostes culturals. Exposicions i concerts, tallers i visites guiades, o una ruta teatralitzada tindran lloc de manera simultània fins a les 12 de la nit.

El regidor de Museus, Enric Escrivà, ha destacat l’ambient lúdic i festiu d’una cita que cada any té més visitants. “Es tracta d’una bona oportunitat per revisitar els nostres espais i redescobrir-los d’una manera diferent i creativa, fora de l’horari habitual”.

Una nit plena de cultura per gaudir en família

El tret de sortida el donarà un passeig teatralitzat pels carrers de la vila cristiana, que arrancarà a les 19.30 h des de la plaça de l’Ajuntament. Diferents personatges encarnats per Rodamón en acció guiaran el públic pels segles XV i XVI, per descobrir els racons i els espais on persisteix la memòria del Palau Comtal.

Els més menuts podran participar en dos tallers temàtics durant la Nit dels Museus. Des de les 20.00 h, el Museu Arqueològic acollirà un taller de pintura, per aprendre de manera divertida els estils de l’art neolític. Paral·lelament, els xiquets i xiquetes coneixeran el món dels riuraus al taller “Qui té pansa, té dansa”, al Museu Etnològic.

La principal novetat d’enguany és la participació de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva. A partir de les 21.30 h i en doble sessió simultània, tindran lloc dos concerts d’entre 20 i 30 minuts que impregnaran la nit de música instrumental. Carlos Ferrer dirigirà l’Orquestra Clàssica en el pati de la Casa Maians, mentre que el Museu Etnològic ballarà al ritme de Comboi Jazz, el combo d’alumnes de l’Escola de Música.

La programació inclou, com cada any, exposicions temporals. El Museu Etnològic inaugurarà una mostra de treballs artístics d’alumnes de l’IES Gabriel Ciscar, que estarà oberta fins al 8 de juny. En la Casa Maians, es podran veure les obres acríliques de l’Associació de Pintors Aficionats d’Oliva, un clàssic que mai falta a la Nit dels Museus. La ruta museística es completarà amb visites comentades a les col·leccions permanents, per a grups reduïts i amb una durada aproximada de 30 minuts.

A la recerca del Palau

Com és tradició, els primers a participar del programa seran els col·legis d’Oliva. Durant els dies 16, 17 i 18, Rodamón en acció acostarà la història i el patrimoni als alumnes de 5é de Primària en una ruta guiada per la Vila Comtal, un joc de pistes per descobrir el passat renaixentista del poble, que acabarà amb una visita al Museu Arqueològic, on s’exposa la maqueta del Palau.