Salta al contingut

Premsa

15 establiments hostalers i 5 escoles d’hostaleria de la Comunitat Valenciana participen aquest divendres en el Centre Polivalent d’Oliva en el primer Concurs Nacional de Coques Creatives i Tradicionals

El jurat està conformat per xefs de reconegut prestigi guardonats amb Estrelles  Michelín, professionals de la gastronomia i crítics gastronòmics. Està prevista la presència del president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i la diputada delegada de Turisme, Pilar Moncho.

El certamen ha sigut organitzat per l’Associació Gastronòmica Cultural “Amics de les Coques d’Oliva”, AGACO, amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva.

La sala de comissions de l’Ajuntament d’Oliva ha acollit la presentació del Primer Concurs Nacional de Coques Creatives i Tradicionals, que se celebrarà a partir de les 09.30 h del matí de divendres en el Centre Polivalent d’Oliva. La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera; el president de l’Associació Gastronòmica Cultural “Amics de les Coques d’Oliva” (AGACO), Pepe Cotaina, i també el seu vicepresident, Miquel Font, han presentat la primera edició d’aquest certamen

15 establiments hostalers lluitaran per aconseguir els tres primers premis d’aquest concurs, dotats amb 1.000, 500 i 250 euros, respectivament. A més, sis equips de cinc escoles d’hostaleria valenciana lluitaran per obtindre el títol a la millor escola de coques. Els participants professionals són

Horno Artesano Sergio Gaya d’Alginet; Restaurante La Mar Salà  de Cullera; Restaurante Oasis d’Oliva; Restaurante Gastrobar A l´Alba d’Alginet; Restaurante Saez de l´Olleria; Pastelería Vimar d’Oliva, Horno La Safor de GandIa, Tapas La Xara de la Xara, Restaurante Nou Tendur d’Ontinyent, Restaurante Avenida 2.0 de Massamagrell; Restaurante Altamar del Grau de Gandia; Pa y Más Panadería de la Platja de Gandia; la Coquería d’Orba; Tempura Bar de Dénia i la Seu de Dénia. Les Escoles d’Hostaleria que participen són FP CEIP Costa Azahar de l´Alcora (Castelló de la Plana); Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) d’Alacant; CDT de València; CDT de Gandia i IES Mediterrànea de Benidorm.

Pel que fa al jurat està conformat, d’una banda, per xefs de reconegut prestigi guardonats amb Estrelles Michelin. Són Kiko Moya, xef del Restaurant L´Escaleta de Cocentaina amb dos estrelles Michelin; Manuel Alonso, xef del Restaurant Manolo de la Platja de Daimús amb una estrella Michelin; Miquel Ruíz, xef del Restaurant El Baret de Miquel de Dénia i que va ser el primer restaurador valencià que va aconseguir una estrella Michelin per al restaurant La Seu de Moraira. Així mateix, formen part del jurat Juanjo Rausell, president del Gremi de Forners i Pastissers de València; Paco Alonso, presentador de TVE a la Comunitat Valenciana i crític gastronòmic; Pep Romany, xef de la coqueria El Pont Sec de Dénia i Cova Morales, bloguera gastronòmica del Blog COMOJU.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera, ha destacat “Oliva és el bressol de la coca i l’objectiu d’aquest concurs és promoure aquest plat i tota la nostra gastronomia local, que té un gran potencial d’internacionalització. Agraïsc a AGACO l’intens treball realitzat per a desenvolupar aquest projecte, que estic convençuda que creixerà, així com a les administracions implicades en el mateix i els Centres de Desenvolupament Turístic que participaren en el concurs. Anime a tota la ciutadania a acostar-se el divendres al Centre Polivalent, ja que no és un esdeveniment únicament per a professionals. Hi haurà música, gastronomia, forns i els millors restauradors”. El vicepresident d’AGACO, Miquel Font, ha assenyalat que “pretenem posar Oliva en el mapa gastronòmic amb un concurs on es potencia la creativitat del cuiner, més enllà d’una recepta”. Per la seua banda, el president de l’associació, Pepe Cotaina, ha ressaltat com “professionals de primera divisió conformen el jurat d’aquest concurs, que no haguera sigut possible sense el suport de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva i tots els espònsors.”

Cotaina ha informat de la dinàmica del concurs. S’establiran tres torns de cocció per als participants dels establiments hostalers i les escoles d’hostaleries, a les 10.30, 11.30 i 12.30 h. Aproximadament a les 14.00 h es procedirà al lliurament de premis, amb la presència de l’alcalde d’Oliva, David González; la regidora de Turisme, Mireia Morera; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i la diputada Delegada de Turisme, Pilar Moncho.

Patrocinen aquest Primer Concurs Nacional de Coques Tradicionals i Creatives la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Del Tros al Plat del Patronat Provincial de Turisme, Agència Valenciana de Turisme, Safor Events, Molí de Picó, Cotepa, Fotoprix, Centre Informàtic Oliva (CIO), Papes Escrivà, Dulcesol, Vinoliva i Bodegas Angosto.