Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva intensifica les tasques contra el mosquit tigre

El Departament de Salut Pública ha informat que ja s’han iniciat les tasques per a duplicar els esforços a lluitar directament contra la plaga del mosquit tigre a la nostra ciutat. Així ho ha confirmat el regidor delegat de Sanitat, Miguel Monzonís.

Aquests treballs es duran a terme per part de l’empresa contractada per l’ajuntament per al control de plagues dins del terme municipal. S’intensificarà la fumigació dels embornals, i de les zones humides, per tal d’evitar que les larves d’aquesta espècie es transformen posteriorment en mosquits, ja que les temperatures ja han augmentat en els darrers dies.

Des del Departament de Salut Pública també s’informa la ciutadania, que disposen d’un correu directe controlplagues@oliva.es i d’un telèfon directe 661 34 35 04 on tècnics municipals els atendran. L’objectiu és que els ciutadans que detecten un brot de mosquits en algun domicili particular ho posen en coneixement de l’ajuntament per tal que els responsables de l’empresa de control de plagues puga personar-se com més aviat millor per tal de desinfectar de larves i mosquits l’espai.


Es recomana també a la ciutadania seguir una sèrie de consells per tal d’evitar en els seus domicilis la proliferació d’aquesta espècie:

  • No tindre cap recipient amb aigua durant diversos dies, ni en testos, ni en cendrers, ni en cap altre lloc.

  • Si ha plogut, buidar qualsevol recipient, o lloc, on hi haja retenció d’aigua.

  • Canviar l’aigua, diàriament, dels recipients on beuen els animals domèstics.

  • Evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge, o canals de desaigües, i eliminar qualsevol obstrucció al flux de l’aigua.

  • Tapar forats i aiguamolls en els terrenys al voltant de la vivenda.

  • Buidar les piscines de plàstic, o similars, 3 o 4 vegades al dia.

  • Tapar les piscines mentre no s’utilitzen.

En definitiva, evitar l’aigua estancada de més d’un dia, estiga on estiga. Cal tindre en compte que la reproducció de les femelles és més activa en el període d’estiu i que amb molt poca aigua estancada tenen suficient per a soltar les larves i reproduir-se.