Salta al contingut

Premsa

El Departament d’Agricultura de l’Ajuntament d’Oliva col·labora amb la conselleria per fer una solta controlada del parasitoide del cotonet de Sud-àfrica en el terme municipal

Amb aquesta actuació, es consolida l’aposta, pionera a Oliva, per una lluita integrada contra les plagues del camp

La Conselleria d’Agricultura de la Generalitat Valenciana, i en concrets els tècnics responsables, Maribel Deval, coordinadora dels insectaris de la Generalitat, i Francesc Guillem, tècnic de l’insectari de l’Almassora, atenent la petició del regidor d’Agricultura de l’Ajuntament d’Oliva, Miquel Doménech, han realitzat una solta controlada del parasitoide anagyrus en parcel·les afectades pel cotonet, amb la intenció de per fer front a aquesta plaga que causa un greu deteriorament dels cítrics afectats.

La solta d’aquesta espècie en el nostre terme servirà d’estudi sobre l’adaptació del paràsit a la climatologia de la nostra zona. Fins ara no s’ha testat la seua eficàcia en zones tant al sud del País Valencià. Segons els resultats obtinguts de la primera solta, es determinaran les properes actuacions.

En la solta han estat presents diferents col·lectius agraris del nostre municipi, que han sigut partícips i han seguit de molt a prop aquest projecte, que esdevé de vital importància i d’una necessitat primordial per a un futur més sostenible de la nostra agricultura i del nostre camp.

Estem apostant per un canvi metodològic en la producció agrària, denominat producció integrada, que consisteix a introduir mecanismes de producció natural que asseguren, a llarg termini, una agricultura sostenible” ha assegurat el regidor Miquel Doménech.

La primera actuació en aquest sentit fou la solta en diferents punts del nostre terme d’un insecte anomenat Cryptoleamus Montrouzieri de nom comú «Marieta» que és un depredador voraç i molt eficaç de diferents plagues que afecten el nostre camp.

El Departament d’Agricultura complementarà aquest projecte amb formacions, xarrades i informació perquè tots els nostres agricultors s’assabenten i siguen coneixedors de tota la fauna útil que poden aprofitar, pel seu benefici, i que els pot ajudar en la lluita natural i sostenible contra les plagues del camp.

Des del consistori volem agrair als tècnics de conselleria per la seua implicació i per fer possible aquesta solta tan necessària per al nostre camp, i agrair també als diferents col·lectius que donen suport al projecte, que ens donarà un altre valor al nostre camp, al nostre municipi i sobretot als nostres agricultors.