Salta al contingut

Premsa

Parcel·les del Banc de la Terra

La delegació d’Agricultura ha donat a conéixer les dades actuals relatives al projecte del Banc de la Terra que es va iniciar a la ciutat d’Oliva en maig de l’any passat.

A dia de hui, vuit mesos després de la seua posada en marxa, s’han adherit a este Banc de la Terra 11 parcel·les ubicades en diverses zones del terme municipal, el que suposa una superfície total de 78 fanecades. Fanecades ubicades en diverses partides, com ara Les Covatelles, Bancals, Maricarrig, Morer, Hort del Rei i Jovades.

«Ja s’han realitzat multitud de consultes al departament d’Agricultura, i inclús ja es troben en funcionament algunes de les parcel·les cedides a este banc. S’ha posat a disposició dels ciutadans que ho desitgen a la pàgina web municipal un plànol amb les parcel·les incloses dins d’este projecte que es va aprovar el 27/12/2012 per part del plenari i que va ser una realitat en maig de 2013» assenyalava el regidor d’Agricultura, Vicente Santacatalina.

Amb este projecte es pretén informar i facilitar el contacte entre titulars de parcel·les del terme que volen cedir-les i aquelles persones que desitgen cultivar-les, bé perquè ja es dediquen o que pretenen dedicar-se a l’activitat agrícola. D’esta forma s’afavoreix la continuïtat de l’activitat al municipi a través del cultiu racional, directe i personal de la terra.

El Banc de Terres Agrícoles té la seu en l’Oficina Local Agrària i de Medi Ambient (OLAMA) de l’Ajuntament d’Oliva (2a planta) on es pot sol·licitar informació sobre el seu funcionament. Les sol·licituds d’alta, de baixa, i de consulta de les llistes del Banc de Terres es poden obtindre en la mateixa OLAMA, en el Magatzem Municipal (carretera Pego s/n), i en la pàgina web municipal www.oliva.es (secció d’Agricultura) Les sol·licituds es presentaran al registre general.

«Sabem que açò no és la solució definitiva del problema actual de l’agricultura a la nostra ciutat, però ens donaríem per satisfets si amb això no continuen augmentant les terres abandonades al nostre terme municipal. Es tracta d’una iniciativa que facilita l’accés de nous emprenedors al món de l’agricultura, i també per a agricultors que desitgen ampliar els seus cultius» explicava el regidor Vicente Santacatalina.

Així mateix, el Banc de Terres Agrícoles ofereix també la possibilitat d’una nova eixida al món de l’agricultura ja que “a banda de la citricultura, també els nous agricultors podran dedicar-se a l’agricultura ecològica, al cultiu d’altres varietats d’arbres fruiters, com ara el caqui, o el cultiu de fruita d’estiu.”

El text íntegre de l’ordenança municipal del Banc de Terres Agrícoles es pot consultar a la pàgina web www.oliva.es en la secció d’Agricultura.