Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament i la Junta Local Fallera d’Oliva han signat aquest migdia el conveni de col·laboració entre les dues entitats per a l’exercici 2015

El Regidor Delegat de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, i el president de la Gestora de la Junta Local Fallera d’Oliva, Vicente Pérez Bernabeu, acompanyats d’una ampla representació de la mateixa, han signat un document que atorga una subvenció municipal per a les falles de 18.800 euros.

D’aquesta quantitat, el 50 per cent, 9.400 euros, s’ha fet efectiva en el moment de la signatura, i el 50 per cent restant s’abonarà abans del 30 de desembre de 2015.

El conveni estableix a més que l’Ajuntament potenciarà i cooperarà en aquells actes que organitze la Junta Local Fallera que tinguen especial significació participativa i social, en els quals col·laborarà en el seu desenvolupament en la forma que legalment resulte adequada.

Aquests actes són la Demanà de la Fallera Major, la Proclamació i Presentació de la Fallera Major i Cort d’Honor, les Presentacions de les diverses Falles, la Crida Fallera, les Albades, la Cavalcada del Ninot, la Nit del Faller, les Mascletades, l’Ofrena de Flors, la Missa en honor a Sant Josep, les subvencions a les falles i la plantada dels monuments fallers.

Per la seua part, la Junta Local Fallera es compromet a realitzar totes les publicacions, tant en paper com digitals, i també els diversos actes públics relacionats amb la festa en valencià. O, en cas d’incloure versions en altres llengües, assegurar-se que el valencià ocupe una posició de preferència.

A més, la Junta Local Fallera ha de justificar totes les despeses de les activitats subvencionades, així com informar d’altres ajudes, ingressos o recursos que financien aquestes activitats. I també complir amb les obligacions tributàries i de la Seguretat Social que li corresponguen.

Hem de recordar que les falles, la festa valenciana per excel·lència, se celebra a Oliva de forma continuada des de 1981, incrementant cada any tant el nombre de participants com de monuments plantats. Una tradició promoguda per les diverses comissions falleres i per la Junta Local Fallera que les coordina.