La Regidoria de Participació Ciutadana i Sanitat de l’Ajuntament d’Oliva ha posat en funcionament una campanya de sensibilització ciutadana que té com a principal objectiu tractar de solucionar un dels problemes que generen les mascotes a l’entorn urbà: els excrements canins que queden sense recollir en els espais públics de la ciutat.

 

Residus que donen una imatge negativa de la localitat, dificulten les tasques de neteja viària i, a més, ocasionen nombroses molèsties al ciutadà.

 

Per este motiu, s’ha presentat a tota la societat aquesta novedosa campanya denominada “No tens vergonya. A partir d’ara et costarà car”

 

Una campanya molt visual i que des de ja fa una setmana es va promoure a través de les xarxes socials municipals com Facebook i Twitter.

 

La campanya consta de diverses fases: la primera d’elles és l’edició d’un audiovisual amb el format de documental que s’estrenarà este proper dilluns, 19 de maig, a través de la xarxes socials de l’Ajuntament d’Oliva.

 

En este audiovisual s’analitza el problema dels excrements als carrers fent creure que es tracta d’un documental real, on un equip d’investigació intenta esbrinar qui són els autors d’estos fets diaris. Dins d’esta primera fase, a partir de huí dimarts, 13 de maig, es realitzaran xerrades informatives a càrrec de dos membres de la Policia Local als escolars d’Oliva sobre esta mateixa problemàtica.

 

La segona fase consistirà en l’emissió de diversos vídeos elaborats amb escolars d’Oliva i que, a través de la seua visió, analitzaran i comentaran este problema també a través de Facebook i Twitter.

 

A més dels audiovisuals la campanya també es complementa amb l’edició de tríptics explicatius i cartells, que es repartiran en dependències municipals i comerços de la ciutat.

 

En definitiva, els objectius de la campanya són, d’una banda millorar la neteja de la nostra ciutat i, en segon lloc, promoure la convivència i el respecte entre tots els veïns i mascotes.

 

La campanya incorpora el fet que es regularà i sancionarà el comportament irresponsable del propietari de la mascota mitjançant l’ordenança municipal actual. Estes sancions poden aplegar fins els 600 euros de sanció econòmica.

 

“Aquest problema, amb el qual estem lluitant per a la seua solució, segueix present en moltes zones d’Oliva, i és la manca de consciència d’alguns ciutadans en la neteja dels excrements i brutícia que realitzen els seus animals de companyia, especialment els gossos. Hem de ser conscients, que és el propietari de l’animal l’encarregat de recollir els excrements del gos, ja que un poble no està més net per més netejar, sinó per menys embrutar” assenyalava la regidora Inma Mañó.

 

Aquesta campanya de conscienciació ciutadana no té cap cost econòmic per a l’ajuntament, ja que ha estat patrocinada per diverses empreses locals i de fora de la ciutat d’Oliva.

 

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Sanitat, s’ha indicat que es recolzaran sempre este tipus de campanyes de neteja i les diverses activitats destinades a la millora del municipi, “però només podrem aconseguir completar l’objectiu, si tots som capaços de comprendre que per a la convivència cal fer un esforç col·lectiu i compartit per anar millorant i aprofundint amb la consciència ciutadana”.

Vídeos de la campanya:

– http://youtu.be/anv4tEB1K2A

– http://youtu.be/yz87i8GDOu0

– http://youtu.be/3bM-TS90pyc