Ajudes 2016 dirigides a les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana

L’Agència Valenciana del Turisme ha publicat el 10 de març en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana la convocatòria dels programes d’ajudes a empreses turístiques per a l’any 2016.

La convocatòria consta de 2 programes: un d’ells és el “Suport a la singularitat de l’oferta turística” i el segon dels programes és el suport a la prestació de “serveis turístics innovadors”

El termini per a presentar sol·licituds és de 20 dies naturals a partir del dia de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Enllaç a la Convocatòria:

Ajudes 2016 dirigides a les empreses turístiques de la C.V.

 

Augmenten les visites guiades al centre històric d’Oliva 05/2015

Amb l’entrada de la primavera, la Tourist Info  Oliva està registrant un nombre major d’inscripcions per fer visites guiades al centre històric.

L’oferta de visites guiades durant tots els dimecres de l’any i la proposta de la nova ruta “Entre plafons i llegendes”  per part del Taller de Turisme del projecte Centelles, està motivant el desplaçament de turistes en grups i individualment.

Aquesta setmana des de la Tourist Info s’han atés dos grups, els quals a més de gaudir dels museus i les esglésies d’Oliva, s’han mostrat molt interessats per la gastronomia local.

 

 

Visita guiada a les Creus de Maig 05/2015

Durant el dissabte 2 de maig la Tourist Info Oliva va organitzar la primera visita guiada a les Creus Florals de Maig. Ens van acompanyar residents anglesos i turistes d’uns quants països (Regne Unit, EUA, Alemanya i Finlàndia). Aquests es van mostrar molt interessats en les tradicions i cultura olivenses i van manifestar interés a participar en la visita de l’any que ve.

Galeria fotogràfica

Programa de Creació i Impuls d’Empreses Turístiques – Abril 2015 – València

“Invattur Emprende” posa en marxa la 4a edició del Programa de Creació i Impuls d’Empreses Turístiques, que es realitzarà del 21 d’abril al 12 de juny al CdT de València.
AVÍS IMPORTANT! Les inscripcions s’han de fer a través d’aquest formulari abans del 13 d’abril:

https://docs.google.com/forms/d/1QA3TQGOK3uHt4XWoy94ANEpMJyKgk_m98oDEwqL61k4/viewform?c=0&w=1

invatur

Un dia inoblidable per als nostres turistes. Oliva en Falles 03/2015

La visita guiada realitzada a les falles, durant el matí del dimecres 18 de març, va tenir una excel·lent acollida per part dels turistes que visiten la nostra ciutat.
Un total de 50 persones, acompanyades per les xiques de la Tourist Info Oliva, i al ritme de la música de “dolçaina i tabalet” van conéixer de prop l’origen de les festes de Sant Josep.
La interpretació de l’art, enginy i tradició valenciana en els idiomes castellà, anglés, francés i alemany els va donar l’oportunitat de viure amb més intensitat i alegria la seua estada a Oliva.
https://www.flickr.com/photos/123949046@N08/sets/72157649360301494/

III Fira dels Minerals, Fòssils i Gemmes 02/2015

Per tercer any consecutiu Oliva va tindre una cita amb la ciència. Els dies 7 i 8 de febrer, al Centre Polivalent d’Oliva, es va poder visitar la III Fira de Minerals, Fòssils i Gemmes.  Una fira que va tenint cada vegada més importància en l’àmbit nacional, per la quantitat i qualitat d’expositors tant en l’àmbit nacional com en l’internacional, i també pel nombre de visitants i continguts de la fira.

Ciència i educació són els objectius perseguits. Enguany la fira tingué com a protagonistes els dinosaures, amb l’exposició d’un esquelet de Tyranosaurus Rex de dimensions reals (12 m), i la reproducció d’ altres espècies de grans dimensions.

Els visitants també van poder gaudir d’una exposició fotogràfica de minerals i una de meteorits de l’autor Paco Mayor.

L’esdeveniment va estar organitzat per les Regidories de Cultura, Educació, Turisme i Museus de  l’Ajuntament d’Oliva, i comptà amb la col·laboració de l’Associació Mineralògica de Sant Vicent del Raspeig, la Societat Valenciana de Mineralogia i la Diputació de València.

Gal·leria Fotogràfica

OLIVA, 365 DIES D’ACTIVITAT TURÍSTICA 02/2015

Dins del programa d’activitats turístiques, publicat a l’agenda turística OLIVA’T, les visites organitzades i coordinades des del Departament de Turisme estan sent un motor d’atracció turística.

Cal dir que en gener del 2013, començarem amb una nova estratègia de desestacionalització, que està donant importants resultats.

Amb una aposta decidida per desenvolupar les modalitats turístiques de turisme cultural i turisme esportiu, s’han executat diverses actuacions turístiques.

Concretament, des de la Tourist Info hem passat d’oferir les visites guiades tan sols en juliol i agost a donar la possibilitat de realitzar-les durant tot l’any.

No sols s’ha ampliat l’oferta sinó també s’ha diversificat, oferint noves activitats adreçades a grups de diverses procedències. Valga com a exemple:

* Visites guiades pel centre històric cada dimecres durant tot l’any

*Visites temàtiques de patrimoni cultural, ex: “La ruta de l’aigua”

*Visites per a intercanvis escolars amb França i Alemania

* Visites per a grups de formació turística

*Visites temàtiques amb motiu de les falles, moros i cristians i altres festes

*Visites per a grups internacionals, específiques per alemanys, holandesos, francesos i anglesos

A més a més, aquesta estratègia de desestacionalització ha propiciat la col·laboració amb empreses turístiques que ofereixen rutes culturals, concretament l’empresa de dinamització i gestió cultural “Quiero cultura” ha oferit:

*Visites guiades pel centre històric per a grups de 60 persones, entre 1 i 3 dies per setmana, iniciades en gener del 2013 dins del programa “Empleo hotelero y el Turismo social” de la Diputació de València.

*Tallers d’animació turística adreçats al públic infantil amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants ACCO: tallers de pintures rupestres, de ceràmica neolítica, de mosaics romans, de color en l’Edat Mitjana, etc.

*Ruta nocturna en la Moreria d’Oliva

*Taller Neolític al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, etc

Aquesta oferta de turisme cultural es complementa amb el suport d’informació turística i visites per a diversos col·lectius que atrauen gran nombre de visitants com per eixample: La Fira del Mineral, Fòssils i Gemes, Brassuround i Assamblea Nacional de la UNDEF, realitzats el passat mes de febrer.

Pel que fa al desenvolupament de la modalitat de turisme esportiu, l’agrupació de l’oferta esportiva en l’agenda OLIVA’T ha motivat l’estreta col·laboració amb empreses i col·lectius esportius.

Des del Departament de Turisme s’ha impulsat la creació i difusió i d’actes de rellevància turística:

*I Campionat Autonòmic de Kitesurf Ciutat d’Oliva 2013

*XXIV, XXV i XXVI Edicions de Triatló Oliva

*IV i Mita Marató Oliva

Les empreses de turisme actiu d’Oliva, estan impulsant el turisme al nostre municipi i es treballa de forma estreta amb tots ells.

Recentment, s’ha registrat una nova empresa “XTrem Tracks” que organitza eixides per al segment de turisme actiu. El dissabte, 28 de febrer van oferir una ruta cicloturística en l’entorn del Parc Natural Marjal Pego-Oliva que va motivar el desplaçament a Oliva des de diverses ciutats com València, Alacant, Xàtiva, Sueca, Ontinyent, etc.

Al Departament de Turisme estem molt satisfets per l’evolució en la creació d’una oferta capaç de donar resposta a les necessitats turístiques actuals.

Els participants a les visites manifesten sovint que Oliva és la seua destinació preferida i prenen la decisió de tornar.

Iniciatives com aquesta són un bon indicador per seguir treballant en la creació d’una oferta turística més competitiva i acorde amb el potencial que Oliva té com a ciutat turística, configurant una oferta de qualitat capaç no sols d’atraure a turistes de diverses procedències sinó també de fidelitzar-los.

365 dies d’activitat turística 

 

 

Oliva torna a Fitur per donar a conèixer els productes turístics de la ciutat 01/2015

Des de Fitur, la Regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva Imma Ibiza, ens ha informat que Oliva disposa d’un stand al centre del Pavelló número 7, on el departament de Turisme defensa les singularitats turístiques del municipi recollides al vídeo promocional “Oliva Sensacions”, que va ser presentat a la Gala Gastronòmica amb motiu de la VII Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva i ara promocionat també a Fitur.

Entre els productes a destacar es troben les nostres platges amb el seu cordó dunar d’especial interés turístic. En 2014 el cordó dunar d’Oliva, pràcticament en la seua totalitat, va ser catalogat per la Conselleria de Medi Ambient, Llocs d’Interés Comunitari (LIC) per la seua rellevància mediambiental i paisatgística. Aquest fet ens posiciona molt bé entre els destins turístics de qualitat.
El centre històric i el seu patrimoni serà l’aposta més rellevant en la que treballarà el departament de turisme durant el 2015. La política turística que porta a terme la delegació de turisme des de fa tres anys s’ha centrat a destacar cada any un producte turístic; així en 2013 es va fer una ferma aposta pel turisme actiu: esports, festes i cultura. En 2014 el departament va treballar molt intensament juntament amb l’Associació d’Hostaleria Gastroliva, per presentar la VII Mostra Gastronòmica amb un missatge clar, la gastronomia lligada als productes de la terra on la taronja i la llima tingueren un pes rellevant.
En 2015, treballarem per mostrar el nostre patrimoni i la nostra xarxa de museus als visitants i posar-los en valor. D’ací a poc temps inaugurarem una nova ruta turística, “Gerreria-Pinet”, itinerari que completarà els ja existents “Raval” i “Vila” dins de la marca Oliva Tranquil·lament. El departament de turisme, també està treballant en el disseny de nous fullets informatius sobre les nostres esglésies, Sant Roc, Santa Maria, Sant Francesc i Nostra Senyora del Rebollet.
Totes aquestes propostes juntament amb la iniciativa privada que presenten els nostres empresaris estan presents al mostrador d’Oliva en Fitur.
Cal destacar l’oferta turística adreçada a un mercat exigent a l’hora de triar destí turístic, com són la pràctica del golf, l’hípica, tennis, rem, rutes a peu, amb bici…
La gastronomia d’Oliva ha estat el producte per excel·lència en Fitur, per segon any consecutiu, els nostres professionals de l’hostaleria han deixat el llistó molt alt amb la demostració gastronòmica 2015.
Fran Parra (Restaurant Ca Fran) i Alberto Nieto (El Mosset, menjar per emportar), juntament amb els col·laboradors professionals de l’hostaleria, Ximo Pastor, Àlex Boscá i Sergio Nieto han cuinat una excel·lent paella de temporada.
Aquest any s’ha optat per la paella amb sèpia i carxofa. Una novetat al mostrador de Fitur on cada any la mostra gastronòmica és més competitiva.
Els nostres ambaixadors gastronòmics a Fitur han posicionat Oliva entre les millors ciutats amb una ampla oferta culinària. Com aperitiu abans de la paella, han donat a conéixer el figatell amb fetge d’ànec i el figatell de sèpia, aquest últim, especialitat de Ca Fran. L’elaboració del producte al punt ha anat a càrrec d’Alberto Nieto.
El president de l’Associació d’Hostalers Gastroliva, Sr. Paco Oltra (Restaurant Soqueta) i tots els membres de l’associació han recolzat tota la tasca del departament de Turisme en matèria gastronòmica, des d’ací volem donar un agraïment al seu esforç.
L’estant d’Oliva ha estat en tot moment acompanyat pels diferents empresaris que han visitat la Fira Internacional de Turisme, gràcies a tots, perquè ells són els vertaders protagonistes del turisme d’Oliva.
I per completar la tasca en Fitur, l’Alcalde, Sr. Salvador Fuster i la Regidora de Turisme, Imma Ibiza, han atès als mitjans de comunicació durant els dos dies i han donat a conéixer la projecció turística per a 2015.

Al següent enllaç podreu trobar un arxiu fotogràfic de Fitur 2015

VII Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva 10/2014

Galeria VII Mostra Gastronòmica

Gala Gastronòmica Ciutat d’Oliva 10/2014

El dimarts 14 es va celebrar al Teatre Olimpia LA GALA GASTRONÒMICA, la qual ha marcat una nova etapa per a la Mostra Gastronòmica d’Oliva.

Durant la gala, la Regidora Delegada de Turisme, Imma Ibiza i el President de l’Associació d’Hosteleria, Paco Oltra van mostrar el nou projecte turístic que té com a principal protagonista la gastronomia.

Seguidament, Evarist Miralles, cuiner de renom nacional, ens va parlar de la importància del saber fer a la cuina i de l’estima pels productes de la terra. El Sr. Miralles, va presentar “La ruta del figatell” que serà una novetat per la mostra d’enguany.

I com la millor forma de comprendre l’experiència turística és mitjançant una imatge que desperte els sentits, es va projectar el nou curtmetratge “Oliva sensacions” de la mà del productor Vicent Llinares i els actors Pep Sellés, Maribel Casany, Claudia Ivars i Lucia Català.

La gala la van tancar els regidors de turisme que han estat al davant d’aquesta delegació, els quals, van fer entrega d’un guardó a les empreses turístiques més pioneres e innovadores. Per al 2014 han sigut seleccionats el Camping Olé, Bar Valencia, Hostal Tropical, Oliva Nova Golf i Oliva Surf per la seua trajectòria empresarial turística.

Es va fer un especial agraïment als empresaris de la taronja per la seua implicació i participació en l’organització de la Mostra Gastronòmica. El representant de l’empresa Savipecho va replegar el guardó.

La gala és l’inici de la Mostra Gastronòmica que ha comptat amb l’especial suport de la Conselleria de Turisme i del Patronat Provincial de Turisme, per poder garantir la seua promoció turística i la projecció d’Oliva com un destí turístic de qualitat.

Oferta cursos CDT sector hostaleria 09/2014

Us passem el detall de cursos que des del CDT l’Alqueria del Duc de Gandia ha organitzat per al sector de restauració d’Oliva. Els cursos responen a una demanda feta per l’Associació Gastronòmica Gastroliva i tots ells s’impartiran en Oliva.
Aquests cursos van dirigits al sector de restauració i compten amb un alt nivell professional, tant per part del sector gastronòmic com per part del professorat que imparteix els cursos.
Remarcar el gran esforç, econòmic i humà, que comporta la tasca d’organitzar esta formació. Tasca que a més compta amb la col·laboració de diferents empresaris d’Oliva que ens han cedit els seus locals per a poder impartir els cursos, com ara, l’Hotel Playa Oliva i el Restaurant Eden, tots dos coneguts per la seua tasca emprenedora i nova.
És per aquest motiu que us demanem que feu un esforç per participar i matricular-vos del màxim nombre possible de cursos, per tal d’anar ampliant la vostra formació.

Cursos CDT sector hostaleria (valencià)

cursos cdt castellano

 

Visita guiada de Falles 2014   03/2014

Galeria fotos Visita Guiada Falles 2014

El turisme internacional a Oliva  02/2014

Les visites guiades al centre històric que s’organitzen des de la Tourist Info continuen sent un atractiu per als turistes estrangers que ens visiten. El dimecres 5 van tindre un grup de 20 persones de diferents nacionalitats. Un grup d’alemanys allotjats als càmpings i als apartaments, així com altres de Bèlgica que ja han decidit comprar un habitatge a Oliva després de vindre en repetides ocasions a passar les vacances a la nostra ciutat. Han gaudit de la visita que ha transcorregut pels racons més bells del raval morisc i pels museus d’Oliva.

DSC_0039

II Fira de minerals, fòssils i gemmes i I Jornades científiques   02/2014

Ara pots descarregar-te les fotos de les I Jornades científiques i de la II Fira de minerals, fòssils i gemmes d’Oliva.
Galeria de fotos II Fira de minerals

 

 

L’Associació gastronòmica Gastroliva en Fitur    01/2014

Les nostres cuineres Chelo de Restaurant El Lloc i Maricarmen del Restaurant Barrilet en Fitur fent una magnífica demostració i degustació de la nostra cuina. Enhorabona a les dos primeres premiades del I Concurs de Pebrera Farcida 2013 Pebrera d’Or i al tercer premiat Restaurant el Leñador. La magnífica explicació sobre la confecció de la pebrera farcida, la coca en gamba i bleda i el figatell ha cridat l’atenció dels visitants de la fira que han pogut degustar la nostra cuina. Enhorabona també a l’Associació Gastronòmica – Gastroliva- al seu president Paco Soqueta i a tot l’equip professional del sector de l’hostaleria per la seua magnífica organització i per haver deixat Oliva en un llistó molt elevat.

Galeria de fotos Fira gastronòmica Gastroliva en Fitur

 

I Fira de Minerals i Fòssils    02/2013

La finalitat de la Fira, és la divulgació de la mineralogia i paleontologia, estant permés el canvi i la venda de minerals, fòssils i gemmes a comerciants i col·leccionistes. L’accés a la fira és lliure i gratuït per al públic. La Fira, està organitzada per les regidories de Cultura i Museus de l’Ajuntament d’Oliva amb la col·laboració de la Societat Valenciana de Mineralogia i de l’Associació Mineralògica Paleontològica de Sant Vicent del Raspeig.

Galeria de fotos I Fira dels minerals, fòssils i gemmes