Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva aprova el conveni de col·laboració amb la Federació de Moros i Cristians per al 2015

El regidor delegat de Festes, Pepe Salazar, i el president de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, David Veiguela, van signar ahir dilluns de matí un conveni de 34.500 euros, que l’Ajuntament es compromet a aportar al col·lectiu fester per a l’organització dels actes més participatius de la festa, declarada d’Interés Turístic Autonòmic. Actes que destaquen per la seua utilitat pública o interés social, com ara el Mig Any, la Presentació de Càrrecs, el Pregó i la Nit del Putxero, les Entrades Cristiana i Mora, el Desembarcament o la Reconquesta del Castell, entre d’altres.

Per la seua banda, la Federació de Moros i Cristians es compromet a justificar amb factures la despesa realitzada, així com a executar la programació signada amb la presentació de la corresponent memòria explicativa i detallada de l’activitat realitzada. També és responsabilitat del col·lectiu la promoció de les festes en valencià, tot i que també es podran utilitzar altres llengües tant en llibres com en fullets, adreces web o xarxes socials, però sempre el valencià ocuparà una posició preferent.

Els conveni signat està vigent des de l’1 de gener fins al 30 de desembre de 2015.

El conveni no s’ha signat abans perquè el pressupost municipal de 2015 es va aprovar tard (el passat mes de maig), i no es va poder fer efectiu fins que es va constituir el nou govern local després del procés electoral.

Per aquest motiu, el regidor de Festes, Pepe Salazar, ha destacat que la intenció del govern municipal és “presentar els pròxims pressupostos de 2016 abans que finalitze el 2015, perquè es puguen aprovar, si pot ser, al mes de gener de forma definitiva, una vegada passat el temps d’exposició pública per presentar al·legacions”. D’aquesta manera, destaca Salazar, “els diversos col·lectius festers podrien tindre els recursos que necessiten abans de la realització de les festes tal com correspon”.

Amb la signatura d’aquest conveni “l’ajuntament demostra una vegada més el seu compromís amb les festes locals, especialment les de Moros i Cristians, per la gran quantitat de persones, tant oliveres com visitants, que hi participen, a més de la seua importància social, cultural, econòmica i turística per al municipi”, afegeix el regidor.