Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva aprova el conveni de col·laboració amb la Junta Central de Germandats de la Setmana Santa per al 2015

Després de signar el conveni amb la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, el regidor delegat de Festes, Pepe Salazar, va signar també aquesta setmana el conveni de col·laboració amb la Junta Central de Germandats de la Setmana Santa. Pepe Salazar i el president de la Junta, Vicent Salort, van signar un acord de 5.700 euros, que serviran per al finançament d’actes i activitats com ara els concursos de Betlems i Cartells, la Presentació de Padrines, el Pregó i el Concert de Música Sacra, el Desenclavament, el Diumenge de Rams, les processons de Setmana Santa i la Pujada al Calvari.

Amb la signatura d’aquest conveni “l’Ajuntament demostra una vegada més el seu suport a la celebració de la Setmana Santa i a la Junta Central de Germandats, ja que recordem que estem parlant d’una festa amb una gran tradició al nostre municipi”, segons ha explicat el regidor de Festes, Pepe Salazar. No hem d’oblidar que la Setmana Santa d’Oliva, tal com hui la coneixem, té el seu origen al segle XVII, quan els pares franciscans van implantar la commemoració de la Passió prenent com a models els costums que ells mateixos van iniciar a la Terra Santa, com ara el Via Crucis, el Desenclavament o les processons de la Penitència. Uns actes que hui encara perviuen i que suposen el tret més destacat de la celebració      religiosa olivera.

El conveni de col·laboració també compromet a la Junta de Germandats a justificar per escrit les despeses realitzades, així com a l’elaboració i presentació d’una memòria de les activitats realitzades per tal de certificar que s’ha executat la programació prevista inicialment. Igualment correspon al col·lectiu de la Setmana Santa la promoció de les celebracions en valencià, o amb el valencià amb una posició preferent.

El conveni signat estarà vigent des de l’1 de gener fins al 30 de desembre de 2015.

Recordem que aquests convenis de col·laboració no s’han signat abans perquè el pressupost municipal de 2015 es va aprovar tard (el passat mes de maig), i no es va poder fer efectiu fins que es va constituir el nou govern local després del procés electoral.

Per aquest motiu, el regidor de Festes, Pepe Salazar, ha destacat que la intenció del govern municipal és “presentar els pròxims pressupostos de 2016 abans que finalitze el 2015, perquè es puguen aprovar, si pot ser, al mes de gener de forma definitiva, una vegada passat el temps d’exposició pública per presentar al·legacions”. D’aquesta manera, destaca Salazar, “els col·lectius festers podrien tindre els recursos que necessiten abans de la realització de les festes tal com correspon”.