El Mercat Municipal d’Oliva, al Passeig Lluís Vives, acollirà dissabte 24 de setembre un taller a les 12:00 h. dirigit als més joves de la població. L’objectiu d’aquesta activitat és garantir la transmissió de la cuina popular als xiquets/es de la ciutat, així com als visitants. Pepe Cotaina, mestre artesà i forner, dirigirà el taller amb la missió de ensenyar-los a elaborar als més menuts “coques de pasta bona”, començant per preparar la massa i acabant pels diferents tipus de farciment. Algunes de les preguntes que se’ls plantejarà als participants seran les següents, per veure si amb la pràctica i l’explicació dels experts aconsegueixen esbrinar la veritat: La “coca de pasta bona” és un tipus de pa molt antic i que es coïa sobre de les brases calentes? El Rei d’Aragó i els seus exèrcits van portar la coca a Itàlia durant les conquestes de Sicília, Sardenya i Nàpols i ara hi ha un dinar molt semblant allà? Les receptes de les “coques” es feien amb allò que les persones podien obtenir del seu entorn i
per això hi ha tants tipus diferents? Esperem que els més joves participen i aconsegueixen esbrinar la veritat que hi ha darrere d’aquesta tradicional recepta.