Salta al contingut

Premsa

Increment vigilància camps

El regidor d’Agricultura, Vicent Santacatalina, ha informat que amb l’inici de la temporada de recollida de taronja a Oliva s’ha incrementat la vigilància de la Policia Local i de la Guàrdia Civil per tal d’evitar els robatoris de cítrics als camps del terme municipal.

 

Per este motiu, l’Ajuntament d’Oliva, a través de la Regidoria d’Agricultura, recorda que, per tal de recollir i transportar cítrics, és totalment obligatori estar en possessió de la “Guia Conduce”. Esta guia es pot recollir en els següents llocs:

 

– Magatzem Municipal de l’Ajuntament d’Oliva (carretera Pego s/n), de dilluns a divendres, de 08.00 a 14.00 hores, expedida per l’encarregat municipal.

– Dependències de la Policia Local (Plaça Ajuntament núm. 1) de dilluns a divendres, de 14.00 a 20.30 hores, i dissabtes, de 07.30 a 20.30 hores, expedida per l’agent de la Policia.

 

“La Guia Conduce és un document per al control de mercaderies agrícoles que  funciona amb èxit en altres localitats de la Comunitat Valenciana i que, a Oliva, es va implantar en febrer de l’any 2011. Pensem que l’agricultura local ja està molt castigada i esta és una bona mesura per tal d’evitar robatoris als agricultors locals” assenyalava el regidor d’Agricultura, Vicent Santacatalina.

 

En este document es faran constar totes les dades disponibles respecte a la mercaderia transportada, com ara la seua procedència, propietat de la parcel·la, lloc de recol·lecció, nombre de quilos. El document tindrà la consideració de comprovant de la legítima procedència de la fruita transportada i tindrà una validesa diària. En conseqüència, s’haurà d’exhibir en qualsevol moment del transport o recepció de la mateixa a requeriment de les forces de seguretat de l’estat, policia local o qualsevol agent de l’autoritat.

 

L’esmentada guia també serà exigible si l’agricultor necessita cedir o transportar la fruita per a altres usos en els quals no hi haja transacció econòmica de per mig.

 

En cas de retenció de la mercaderia transportada, presumptament de forma il·lícita, les forces de seguretat podran dipositar la fruita intervinguda al magatzem municipal, mentre es realitzen les diligències per tal d’identificar el propietari legítim de la fruita.