Salta al contingut

Premsa

II Curs de Direcció i Composició “Ciutat d’Oliva”

El curs, organitzat per l’Associació Artístico Musical d’Oliva (AAMO) amb el suport de la Delegació de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, s’emmarca dins del Cicle d’Estudis Avançats que ofer…eix l’Escola de Música d’Oliva. A la presentació han intervingut Saül Gómez Soler, director de la Banda Simfònica de l’AAMO i coordinador del curs, Ferran Escrivà Llorca, director de l’Escola de Música d’Oliva, Diego Mestre Fernández, creador i dissenyador del cartell del curs, Ferran Escrivà Casanova, president de l’AAMO i David González Martínez, regidor delegat de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva.
El curs es realitzarà del 2 al 5 de juliol de 2014. Els professors del curs són José Rafael Pascual-Vilaplana, Bert Appermont i Andrés Valero-Castells. Després de la gran acceptació de l’any passat, l’organització ha decidit apostar per un compositor de prestigi internacional com Appermont, a més a més de la continuació d’Andrés Valero i de Pascual-Vilaplana, referent internacional en la direcció bandística.
Saül Gómez ha destacat “la importància que tenen les visions conjuntes del director i del compositor i cursos com aquest permeten aprofundir en aquests apartats”. En el curs hi haurà sessions de tècnica de direcció d’anàlisi, de composició, de preparació d’assaigs, psicologia emocional. Pel que respecta a les pràctiques, aquest any el curs tindrà dos agrupacions. Per una banda, la Banda Simfònica de l’AAMO i també un Ensemble de Metalls.
Les obres seleccionades per al curs comprenen diversos gèneres, estils i nivells. Per a banda Saga Candida i Colors for Trombone de Bert Appermont, Romance d’Andrés Valero-Castells. En el cas de l’Ensemble Fanfare pour précéder La Peri de Paul Dukas, Fanfàrria per a una cerimònia de Josep Vicent Egea i Ceremonial Fanfare de Johann de Meij.
El curs està patrocinat per la Delegació de Cultura de l’Excel•lentíssim Ajuntament d’Oliva i, com ha destacat David González “és una aposta ferma per la música i la cultura a la nostra ciutat” i un exemple més que amb la cultura es pot invertir en el benefici d’Oliva, atraient gent de fora i donant a conèixer el nom del nostre poble.