Salta al contingut

Premsa

XV Concurs Creus de Maig

La Junta de Festers del Crist de Sant Roc d’Oliva ha convocat la XV edició del Concurs de Creus de Maig, una tradició que any rere any no deixa de créixer i es consolida com un element essencial de les festes patronals. Podrà participar qualsevol entitat o associació religiosa, laica, de veïns, cultural, comercial, així com qualsevol grup de veïnat o amics que ho desitge, sempre que estiguen dins del terme municipal d’Oliva i que la finalitat en participar implique el respecte a la Creu de Crist.
 
La inscripció ha quedat oberta i s’haurà de realitzar a l’Ajuntament d’Oliva, fins el 25 d’abril de 2014 (de 9.00 a 14.00 hores) emplenant i entregant per registre d’entrada la instància que allí se us facilitarà.
 
Els guardons es lliuraran el 2 de maig durant el Festival “Festes del Crist 2014” a la Plaça de Sant Roc i el Jurat donarà a conèixer l’acta de les puntuacions. En els premis participa la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Germandats de Setmana Santa i distintes cases comercials col·laboradores de les Festes. El primer premi està dotat amb 300 € i diploma. El segon premi 200 € i diploma. El tercer 100 € i diploma. I qualsevol dels monuments podrà obtindre el premi innovació i disseny, amb 150 € i diploma. A més, rebran un accèssit de 50 €  cada monument que participe i que no obtinga cap guardó.
 
Per primera vegada el jurat estarà compost per professionals titulats en Belles Arts, amb reconegut prestigi. Cada membre puntuarà d’1 a 10 els següents apartats: colorit, complements ornamentals i efectes complementaris, dificultat en l’elaboració i acabaments, composició global del monument.
 
Les creus hauran d’estar confeccionades amb flor natural fresca en la quantitat i varietat que s’estime oportú, i es podrà fer ús de qualsevol material ornamental, tant d’origen vegetal com artificial. Tant al repeu com a l’ornamentació adjacent es podrà utilitzar qualsevol material.
 
Els monuments han de respectar i quedar integrats al lloc on es planten. I hauran de quedar totalment instal·lats el dia 1 de maig de 2014, a les 10.00 hores, moment en què començarà el jurat, juntament amb la Junta de Festes, la seua visita i valoració.
 
Es penalitzaran els monuments que estiguen confeccionats, totalment o en alguna de les seues parts, per professionals. I es desqualificaran els que facen ús de materials, complements i efectes irrespectuosos o no apropiats;  rèpliques d’anteriors, i els monuments visitables pels quatre costats inacabats.