Salta al contingut

Premsa

Reunió delegació d’Oliva al Ministeri de Foment a Madrid

Una delegació de l’Ajuntament d’Oliva integrada per l’alcalde, Salvador Fuster, i els portaveus dels cinc grups municipals, es va reunir ahir a Madrid amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, i van abordar les actuacions de caràcter més immediat que el Ministeri de Foment té previst desenvolupar en esta localitat.
Durant la reunió, a la qual també va assistir el director general de carreteres, Jorge Urrecho, el secretari general ha indicat als representants municipals que el Ministeri de Foment no té previst procedir a la pròrroga del període de concessió de l’autopista de peatge AP-7 entre Tarragona i Alacant, que finalitza el 31 de desembre del 2019.
Per tant, a partir d’esta data, i després de 50 anys en règim de concessió, la gestió i explotació d’esta autopista revertirà a l’administració general de l’estat.
Mentre arriba esta finalització, el secretari general ha informat que van a realitzar-se una sèrie d’actuacions destinades a millorar, a curt termini, la connectivitat de la localitat amb l’AP-7, així com per a millorar la fluïdesa i seguretat viària de la carretera N-332, al seu pas pel municipi.
En este sentit, durant 2014 està previst adoptar mesures encaminades a reduir el trànsit de vehicles pesats que actualment circula per la travessia d’Oliva.
Així mateix, com a mesura addicional per a reforçar esta reducció del trànsit, així com per a millorar la connectivitat amb la Xarxa de carreteres de l’Estat al sud del municipi, el Ministeri de Foment té previst desenvolupar un enllaç que connecte la carretera N-332 amb l’AP-7 al sud de la localitat.
En estos moments, la Direcció General de carreteres està redactant l’Estudi Informatiu corresponent a esta actuació.
L’execució d’este nou enllaç permetrà, a més, millorar notablement l’accés als polígons i urbanitzacions que se situen en el sud del municipi.
A més de l’alcalde, també varen estar presents a la reunió la portaveu del grup popular, Mª Consuelo Escrivá, la portaveu del grup socialista, Ana Morell, el portaveu del grup Bloc-Compromís, David González, el portaveu del grup Projecte Oliva, Blai Peiró, i el portaveu del grup Gent d’Oliva, Pepe Salazar.