Salta al contingut

Premsa

Desmuntada la primera de les tres grues torre abandonades a Oliva

Finalment i, després de tres dies intensos de treball, hui està previst que acaben els treballs de desmuntatge de la primera de les tres grues torre abandonades, concretament la del carrer de Manuel Broseta, de 80 metres d’altura, per part de personal especialitzat, així com la retirada de les baranes de seguretat de l’obra que es troben en mal estat.

 

Des del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Oliva, responsable de l’actuació, en col·laboració amb el d’Obres i Serveis, han destacat la normalitat amb la qual s’han desenvolupat els treballs. L’única dificultat afegida ha estat el bombeig de les aigües acumulades al soterrani de l’edifici en obres. “A pesar que l’actuació estava prevista, les pluges dels darrers dies han augmentat la inundació i han complicat un poc els treballs”.

 

El regidor responsable, Vicent Canet, ha anunciat que ja s’han mamprés els tràmits per iniciar, quan més prompte millor, el desmuntatge subsidiari de les dues grues torre al carrer Calixt III, a pocs metres de distància.

 

“Fa molts mesos que estem treballant en estes ordres d’execució. Han estat uns procediments molt complexos i costosos; sobretot aquest primer. Ja que tant la promotora (també propietària del sòl) com la constructora d’aquestes obres (que van començar en 2008) es troben en concursos de creditors i en mans dels seus respectius administradors concursals”.

 

És per aquesta raó que, davant la urgència de l’actuació i per tal d’evitar problemes de seguretat i molèsties al veïnat, l’Ajuntament s’ha fet càrrec de l’actuació subsidiària, que té un pressupost d’uns 9.000 euros.

“La retirada d’aquestes grues ha estat una de las prioritats que hem tingut en el govern, ateses les característiques tan concretes que presentaven, i la inquietud social que generaven” ha indicat Vicent Canet.

foto 2 desmuntage grua