Salta al contingut

Premsa

Intercanvi alumnes Oliva-Hassfurt

L’alcalde d’Oliva, Salvador Fuster, ha rebut este matí al saló de plenaris del consistori, els estudiants alemanys que formen part de la VIII edició de l’intercanvi escolar entre l’institut Gregori Maians d’Oliva, i l’institut Regiomontanus-Gymnasium, de la ciutat alemanya de Hassfurt. També han estat presents la regidora de Turisme, Imma Ibiza, i el regidor d’Esports, Blai Peiró.

 

En la recepció, l’alcalde ha donat la benvinguda al grup d’estudiants i ha obsequiat els professors de Hassfurt amb una placa commemorativa de la ciutat. Així mateix, el grup alemany ha fet lliurament a l’alcalde d’un llibre explicatiu sobre la seua regió.

 

La ciutat de Hassfurt està situada en el centre d’Alemanya, a la Baviera del Nord, en la zona de Franconia. Està oberta a la ribera del riu Main, entre Bamberg i Schweinfurt. Hassfurt té uns 14.000 habitants.

 

Els estudiants alemanys, de 1r de Batixillerat, estaran a Oliva fins al divendres, 11 d’abril. El grup està format per 26 estudiants, i tres professors que s’allotjaran als domicilis dels seus respectius companys. Els estudiants olivers visitaran Hassfurt des del 29 d’abril i fins al 6 de maig.

 

L’objectiu d’este intercanvi és: donar a conéixer la nostra terra, els nostres costums, tradicions, gastronomia, el nostre sistema educatiu i contrastar-ho, i tot això, utilitzant la llengua anglesa com a mitjà vehicular; també conéixer les seues arrels, costums i tradicions en la nostra visita a Alemanya; i per últim, fer més Europa trencant i salvant barreres, acostant cultures i enriquint-nos mútuament.

 

L’IES Ausiàs March de Gandia també participa enguany en este intercanvi, per segon any, amb 18 alumnes espanyols i altres tants alemanys.