Salta al contingut

Premsa

Oliva renova els guardons de Bandera Blava en les platges de Pau Pi i de l’Aigua Blanca

Enguany el municipi d’Oliva ha aconseguit renovar el guardó de Bandera Blava en les mítiques platges de Pau Pi i de l’Aigua Blanca urbana, però no ha renovat el guardó que va aconseguir l’any passat per a la platja de l’Aigua Morta.

 

Les certificacions de qualitat mediambientals, són cada vegada més exigents; un dels criteris per obtindre la Bandera Blava és la qualitat de les aigües de bany, criteri que es puntua tenint en compte el resultat de les anàlisis durant un període de tres anys consecutius, amb un resultat d’excel·lent. “Per posar un exemple, hauríem de traure matricula d’honor durant tres anys consecutius en una assignatura. La platja de l’Aigua Morta va obtindre durant la segona quinzena d’agost un resultat de “bona”, per remuntar a excel·lent en la quinzena següent” assenyalava la regidora de Turisme, Imma Ibiza.

 

Cal recordar que Oliva té sis eixides de rius, que alteren fàcilment els resultats de l’aigua. L’aigua és bona i apta per al bany, però si trau un resultat de “bona” en lloc d’excel·lent durant una quinzena, ja és motiu suficient per a perdre el guardó.

 

Des que presentem candidatura de les nostres platges, el guardó ens l’han donat i ens l’han llevat diverses vegades, i el motiu sempre ha estat el mateix, és una platja acotada per dos rius, i és molt vulnerable als resultats marcats per ADEAC.

 

En la resta d’assignatures, com ara informació i adequació ambiental, gestió ambiental, seguretat,  serveis i instal·lacions, el resultat sempre ha estat el marcat pel Sistema Bandera Blava.

 

Els guardons tenen importància no només turísticament; també són importants perquè en la mesura que es compleix la normativa, d’alguna manera s’obliga l’administració locals a mantindre mediambientalment les platges en condicions. “Per aquest motiu, des de fa més d’un any, estem fent una aposta forta per aconseguir el guardó en la platja de Terranova i  per recuperar el d’Aigua Morta. Per això continuarem treballant per aconseguir-ho” indicava la regidora Imma Ibiza.