Salta al contingut

Premsa

Oliva realitza un curs de Monitor de Temps Lliure

La regidoria de Joventut, a través del Casal Jove d’Oliva, organitza un Curs de Monitors de Temps Lliure Infantil i Juvenil. Aquest curs es realitza amb la col·laboració de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) que expedirà el certificat oficial del curs.

 

“Des de Joventut apostem per la formació de la nostra gent jove ja que pensem que és un punt clau per a la inserció social i laboral. Animem als joves d’Oliva i de la resta de la comarca a realitzar-lo ja que es tracta d’un curs amb moltes eixides professionals dins del sector de l’animació lúdica-cultural, els centres escolars a través de les activitats extraescolars, turisme, hotels…” assenyalava la regidora de Joventut, Ana Morell.

 

El curs tindrà una durada d’un mes, del 30 de juny fins al 31 de juliol i s’estructurarà en dos fases: una primera etapa lectiva de 125 hores de formació, que es distribuiran de dilluns a divendres, de 09.00 h a 15.00 h.; i d’altra una segona fase de pràctiques que es realitzarà durant, o després de, l’etapa lectiva i tindrà una duració de 125 hores, cent (100) de les quals es dedicaran al desenvolupament d’una activitat en alguna de les dos modalitats següents:

 

  • Activitat intensiva en campaments, colònies, escoles d’estiu, etc. exercint funcions de monitor/a.
  • Activitat continuada en una entitat que exercisca activitats de temps lliure infantil i juvenil, exercint funcions de monitor/a.

 

Les vint-i-cinc (25) hores que resten correspondran a l’elaboració d’una memòria.

 

Els continguts generals del curs s’articulen en 5 àrees: L’educació en el temps lliure, Àrea psicosocial, Context d’intervenció de l’animació, Planificació d’activitats de temps lliure: inclou una pràctica de cap de setmana (dissabte i diumenge, amb una nit, en un espai fora d’Oliva -alberg, campament), i Tècniques i recursos per a la intervenció.

 

En finalitzar el curs, amb la qualificació d’APTE, s’obtindrà el certificat de Monitor/a de temps lliure infantil i juvenil, que expedeix l’Institut Valencià de la Joventut. Aquest certificat capacita per a desenvolupar activitats educatives en el temps lliure i en centres de vacances amb xiquets/es i joves.

 

El termini de matrícula serà des del 4 al 25 de juny de 2014 al Casal Jove d’Oliva en horari establert pel CIJ. El curs te un cost de 185€ (inclòs la pensió completa del cap de setmana del mòdul pràctic).