Salta al contingut

Premsa

Es presenten les bases del “II Certamen de Teatre Vila d’Oliva 2014”

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, David González, ha presentat hui les bases del II Certamen de Teatre “Vila d’Oliva” 2014. Un certamen que té com a finalitat principal promoure el teatre amateur, de grups de teatre d’aficionats, que no compten amb una estructura empresarial. La primera edició va tindre bona acollida, tant entre el públic d’Oliva i de la Safor, com entre les associacions locals. De fet, les obres dels grups de la Falla Institut i la Falla Barri Sant Francesc foren 2 de les 4 seleccionades.

 

“Oliva és una ciutat amb una tradició teatral, tant pel que fa al teatre d’aficionats, com per la representació d’obres de teatre professional. En este sentit, un certamen com el Vila d’Oliva enriqueix culturalment la nostra ciutat, tant pel que fa a la creació teatral, com al gaudi i l’entreteniment del públic. Per estos motius, hem cregut que és convenient i positiu continuar amb el Certamen”, ha assegurat González.

 

Les bases, que ja es poden consultar a la web municipal (www.oliva.es) pràcticament són les mateixes que les de 2013, amb un premi de 1.200 euros a l’obra guanyadora i 500 euros a les altres 3 per participar, total: 2.700 euros.  Tot i això, el responsable de Cultura va anunciar ahir , com a canvi més significatiu, la participació de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, “la qual farà difusió del Certamen, participarà en la selecció d’obres, comptarà amb un representant en el jurat i atorgarà una quantitat econòmica extra als grups participants que estiguen federats”.

 

Finalment, David González ha aprofitat per anunciar que a la tardor, juntament a la representació d’obres de grups amateurs, hi haurà també teatre professional, “ja que l’Ajuntament d’Oliva s’ha acollit a la subvenció de Teatres de la Generalitat Valenciana per a l’any 2014.” D’igual manera, al Nadal, també comptarem amb teatre infantil, per als més menuts, dintre del mateix programa finançat a parts iguals per l’Ajuntament i la Generalitat.