Salta al contingut

Premsa

XVI Trofeu pilota Gregori Maians i Cançons al dau

La unió entre la pilota i la música tradicional valenciana baix la fórmula ‘Cançons al dau’ tornarà a produir-se el proper dimarts, 19 d’agost al Trinquet d’Oliva amb la celebració de la Final del XVI Trofeu Gregori Maians de pilota.

 

Els espectadors tindran l’oportunitat de veure una actuació musical dins del trinquet, en este cas, a càrrec de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Toni de l’Hostal,  després de la partida que enfrontarà a Waldo i Brisca contra Marrahí i Sanchis.

 

Aquesta activitat ha estat presentada este matí al Trinquet d’Oliva per part del tresorer del Club de Pilota Oliva, Domingo  Llorca, el regidor d’Esports, Blai Peiró, el regidor de Cultura, David González, i de Cristina Alcaraz, en representació de l’empresa local Savipecho, patrocinador principal del trofeu.

 

“Des de la Regidoria de Cultura hem volgut complementar la gran tasca que està fent el Club de Pilota d’Oliva per mantindre viu el nostre esport autòcton a la nostra ciutat amb un espectacle de música tradicional valenciana. D’esta forma el públic oliver i els visitants podran gaudir de la unió entre esport i música valenciana” assenyalava el regidor de Cultura, David González.

 

“Vull felicitar al Club Pilota Oliva per l’organització d’este trofeu i també a tots els patrocinadors. Des de la regidoria d’Esports estem treballant al màxim per tal que este trofeu es puga celebrar el proper any en el nou trinquet. A hores d’ara estem realitzant els tràmits necessaris per a poder adjudicar les obres que resten per finalitzar este edifici que, com tots sabem, ha estat tancat durant els darrers tres anys. Estem complint els terminis per tal de poder adjudicar estes obres el més promte possible. Per últim, vull recordar que este regidor està treballant tots els dies per tal que la permuta de terrenys entre ajuntament i federació siga una realitat” assenyalava el regidor d’Esports, Blai Peiró.

 

Aquesta experiència ‘Cançons al dau’ és una iniciativa que pretén difondre la música tradicional valenciana als trinquets. Es tracta de combinar dos públics que formen part de l’essència del poble valencià.

 

El proper 19 d’agost ocuparà el dau Pep Gimeno ‘Botifarra’. El cantant de Xàtiva, medalla d’or de la Generalitat Valenciana per la seua tasca de recuperació i difusió de la música tradicional valenciana. L’acompanyarà Toni de l’Hostal, cantautor i monologuista.

 

L’activitat començarà a les 18.30 hores amb la partida de pilota que enfrontarà i, a continuació, serà el torn de la música.

 

Podeu vore un xicotet avanç de “Cançons al dau” al següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4ms-MT5WLcw